Acasă Administratie Cum era de aşteptat: Consiliul Local a respins preluarea Pieţei Centrale

Cum era de aşteptat: Consiliul Local a respins preluarea Pieţei Centrale

951
1
DISTRIBUIȚI

l motivul invocat de PSD, ALDE şi PMP a fost lipsa semnăturii ministrului Dezvoltării l Dragoş Chitic a spus că avizul este formal şi urmează să fie dat din moment în moment

Pentru a arăta cu tot dinadinsul că vor să facă administraţie în adevăratul sens al cuvântului (deşi de cele mai multe ori eşuează lamentabil) consilierii locali majoritari din CL Piatra-Neamţ au dat din nou dovadă că nu pot fi de acord nici în ruptul capului cu proiectele propuse de primarul Dragoş Chitic. În şedinţa convocată vineri, 17 martie, în cadrul căreia trebuiau să-şi dea acordul pe procedura de preluare a noii Pieţe Centrale de către municipiu, aleşii majoritari s-au împotmolit… într-o semnătură: aceea a ministrului Dezvoltării, care ar trebui să însoţească protocolul dintre primărie şi Compania Naţională de Investiţii (rezultat în urma recepţiei lucrărilor). Acestea fiind spuse, aleşii nu au fost prea lămuriţi de ce sunt puşi să voteze un proiect, dacă nu este complet. Cel care le-a explicat în primă instanţă a fost secretarul municipiului – Florin Fecic: „Astăzi aprobăm preluarea pe bază de protocol, urmând ca acest document să ne parvină; votăm procedura, nu preluarea în sine. Protocolul este semnat de reprezentantul municipiului Piatra-Neamţ – doamna viceprimar Luminiţa Vîrlan şi de către directorul general al Companiei Naţionale de Investiţii, şi în acest moment este la Ministerul Dezvoltării, pentru a fi semnat de doamna ministru“.

„Deci facem nişte demersuri, înainte să avem toată documentaţia…? Nu înţeleg. Aşteptăm protocolul semnat, după care votăm“, a replicat preşedintele de şedinţă Cristian Tihenea.

Primarul Dragoş Chitic a intervenit şi a menţionat că aleşii majoritari ar trebui să-şi asume public întârzierea cu bună ştiinţă a inaugurării pieţei.

„Într-adevăr, mai este nevoie de semnătura ministrului. Ieri am avut o discuţie cu doamna de la CNI şi a zis că în cursul zilei de astăzi ministrul va semna, pentru că este doar o formalitate. Aşa cum hotărârea de astăzi ţine cont de acest aspect: nicidecum nu spune că protocolul are şi semnătura ministrului; dar, cum facem? Mai aşteptăm, mai convocăm peste alte cinci zile o şedinţă? (…) Piaţa Centrală e un obiectiv major al municipiului Piatra-Neamţ. Nu vă supăraţi pe mine, dar încercaţi să găsiţi tot felul de argumente pentru a nu deschide piaţa. Vă rog să vă asumaţi pu-blic faptul că această piaţă nu se va deschide din cauza votului de astăzi“, a spus edilul.

În cadrul aceleiaşi discuţii, Cristian Tihenea (PSD) a dat şi o veste neaşteptată: „Piaţa Centrală nu e terminată: mergeţi şi vedeţi că într-o parte nu are acoperişul pus“, a spus acesta. Afirmaţiile vin în condiţiile în care specialiştii din mai multe instituţii abilitate ale statului, împreună chiar cu liderul grupului PSD din Consiliul Local (viceprimarul Vîrlan) şi-au pus semnăturile, conştient şi respon-sabil, pe documentul de recepţie a lucrărilor.

În cele din urmă, pentru a nu lăsa urme de îndoială privitor la bunele intenţii pe care le au, social-democratul Victor Marghidan a ţinut să menţioneze la finalul şedinţei că „dacă s-au abţinut de la a vota proiectul numărul 1, au făcut-o tocmai bazându-se pe lege, şi dorindu-şi respectarea legii“.

Cel mai probabil, după apariţia semnăturii buclucaşe de la minister, consilierii vor fi din nou convocaţi în şedinţă, moment în care poate se va ajunge la un consens şi, spre beneficiul pietrenilor, se va renunţa la orgoliile politice.

(Roxana ZAHARIA)

1 COMENTARIU

  1. Deci, avem piata noua, sa vedem cine jumuleste…? Dragi comercianti nemteni, mai stati o tura in conditii insalubre si noi pe langa, pana ,,inving,, cei ce le vor iesi ceva din aceasta afacere…
    Pana nu este divulgat cel ce a pus foc la piata veche, nu dati drumul la cea noua! Pai ce naiba , alesii nostri fac administrare, nu politica…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here