Acasă Social Cum se promovează judeţul la Târgul de Turism al României

Cum se promovează judeţul la Târgul de Turism al României

1148
0
DISTRIBUIȚI

Ediţia din perioada 22-25 februarie a Târgului de Turism al României va fi ultima la care Consiliul Judeţean Neamţ este obli-gat să participe, ca urmare a unei condiţii impuse pentru implementarea de către instituţie a proiectelor finanţate de Uniunea Europeană prin POR 2007-2013.

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean, la această a 39-a ediţie a evenimentului găzduit de Romexpo, Neamţul va aduce în faţa publicului istoria şi cultura specifice zonei noastre. „Astfel, cei interesaţi de a ne vizita judeţul sau de a afla informaţii despre ţinutul nostru vor avea ocazia să se familiarizeze cu câteva detalii ale Cetăţii Neamţului, prin intermediul unor elemente de butaforie, aspecte ale interiorului Sălii Sfatului din cetate, pătrunzând în vremuri istorice de acum circa jumătate de mileniu, dar şi ale Casei Memoriale «Ion Creangă», vizitatorii standului putând să retrăiască frumuseţea atmosferei în care scriitorul humuleştean şi-a petrecut copilăria, în urmă cu mai bine de un secol şi jumătate“, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Pentru această ediţie a târgului a fost realizată broşura „Neamţ – leagăn de cultură“, în paginile căreia se regăsesc informaţii despre muzeele din judeţ şi câteva dintre evenimentele culturale pe care le va organiza Complexul Muzeal Judeţean pe parcursul acestui an. „Îmi doresc ca şi de această dată standul Consiliului Judeţean să fie căutat de către publicul care va ajunge la Târgul de Turism al României. Cu siguranţă elementele de atractivitate care se vor regăsi în stand – o machetă a unei părţi din Cetatea Neamţ, un colţ al casei în care a copilărit Creangă, replici ale unor vase ce provin din cultura cucuteniană – vor determina mulţi turişti să ajungă în zona noastră, iar agenţiile de turism ne vor acorda importanţa cuve-nită! Judeţul nostru va duce la Bucureşti istoria şi cultura cu care ieşim în evidenţă faţă de alte zone ale ţării. Tot pentru atractivitate şi pentru a promova ospitalitatea şi bunul-gust care ne caracte-rizează, vizitatorilor le vor fi pregătite şi alte surprize“, a declarat Ion Asaftei, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

(Roxana C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here