Acasă Eveniment Daune de 150.000 de euro pentru victima accidentului de la Aleho

Daune de 150.000 de euro pentru victima accidentului de la Aleho

1297
0
DISTRIBUIȚI

Judecătoria Piatra-Neamţ l-a condamnat, la sfârşitul săptămânii trecute, pe Ionuţ Florin Mironescu, tânărul în vârstă de 27 de ani, din comuna Dobreni, care în iunie 2017 a dat cu maşina peste o fată de 16 ani, pe „zebra“ de la Aleho (în centrul urbei de sub Pietricica) în timp ce era urmărit de Poliţie. Astfel, pentru vătămare corporală şi părăsirea locului accidentului, teribilistul a luat numai doi ani şi opt luni de închisoare, fără privare de libertate. Iniţial încarcerat preventiv, apoi plasat în arest domiciliar, iar acum aflat sub control judiciar, individul a primit un termen de supraveghere de trei ani, interval în care are, printre altele, următoarele obligaţii: să meargă periodic la „semnat“, să comunice orice deplasare care depăşeşte cinci zile (precum şi întoarcerea), să frecventeze un program de reintegrare socială, să presteze 120 de zile de muncă (neremunerată) în folosul comunităţii la Dobreni sau Gârcina şi să nu conducă niciun fel de autovehicule pe durata executării pedepsei principale.

Instanţa l-a mai obligat pe Mironescu să-i plătească victimei (Elena Denisa Cheorleu) daune materiale de 10.000 de lei şi despăgubiri morale de 150.000 de euro. Sentinţa nu este definitivă.

Reamintim că, în vara anului trecut, Mironescu, aflat la volanul unui BMW, făcea „figuri“ în trafic, a fost urmărit de Poliţie, a trecut pe roşu la semaforul din faţa Tribunalului, a dat peste Denisa (care traversa regulamentar), după care şi-a continuat deplasarea spre Bicaz. După câteva ore de căutări a fost prins, iar maşina i-a fost găsită ascunsă pe un drum forestier, la aproximativ doi kilometri de capătul străzii Peste Punte. El nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice când a comis faptele.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here