Acasă Social Debitul deversării la Barajul Bicaz a fost mărit la 136 mc/s

Debitul deversării la Barajul Bicaz a fost mărit la 136 mc/s

1619
0
DISTRIBUIȚI

Aşa cum anunţau autorităţile încă de miercuri, 25 iulie, manevrele efectuate de Hidroelectrica pentru evacuarea surplusului de apă din lacul Izvoru Muntelui continuă. Dacă în urmă cu două zile s-a început cu deversarea a câte 50 de metri cubi/secundă, în a doua etapă (miercuri seară, ora 21.30) debitul a fost mărit la 100 mc/s iar doua zi dimineaţă – joi, 26 iulie, Instituţia Prefectului a anunţat o nouă mărire a de-bitului.

„În această dimineaţă s-a luat decizia ca, începând cu ora 9, cantitatea de apă ce va fi deversată la barajul Izvorul Muntelui să fie de 136 mc/secundă, în conformitate cu Regulamentul de exploatare. Este o acţiune reglementată care nu trebuie să aibă efecte negative. (…) Scopul acestor manevre este pregatirea pentru preluarea unor eventuale debite suplimentare ale râului Bistriţa.

În funcţie de evoluţia debitului afluent se va modifica valoarea deversării“, au precizat reprezentanţii Prefecturii.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu mai spune că începerea deversării va fi precedată de utilizarea locală a sistemului de avertizare-alarmare al SC Hidroelectrica SA în aval de Barajul Izvoru Muntelui. Influenţa deversării pe albie va fi urmărită de reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor si Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. (Roxana CHIRILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here