Acasă Eveniment Descinderi pentru prinderea complicilor la un asasinat din Irlanda

Descinderi pentru prinderea complicilor la un asasinat din Irlanda

195
0
DISTRIBUIȚI

Ieri dimineaţă, procurorii şi ofiţerii specializaţi în combaterea grupurilor de criminalitate organizată au făcut cinci percheziţii domiciliare în judeţul nostru, două la Vaslui şi una în Dâmboviţa,  în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional specializat în omor calificat, tâlhărie şi şantaj. Descinderile au avut loc în urma înregistrării unui denunţ, pe 25 august, la DIICOT, în care a fost descris modul în care a fost ucis un bărbat în aprilie 2014, în loca-litatea Navan, din Irlanda.

„La data de 10.04.2014, în jurul orei 1.45 – 2, la ordinul liderului grupării, membrii acesteia au acţionat în mod concertat pentru uciderea unui bărbat care ar fi încercat să-şi impună autoritatea în zona de acţiune a grupării infracţionale, pe teritoriul Irlandei. De asemenea, la aceeaşi dată, suspecţii au exercitat acte de violenţă (cu răngi şi cuţite) asupra a două persoane vătămate, lovindu-le pe acestea în zone vitale (în zona capului)“, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Anchetatorii au stabilit că membrii grupării au premeditat omorul, urmărind şi supraveghind victima dintr-o locuinţă situată la parterul imobilului unde persoana vătămată îşi avea reşedinţa.

Zdrobit în bătaie pentru că nu plătea taxe de protecţie

„În timp ce victima se afla la adresa de reşedinţă, membrii grupării înarmaţi cu arme albe au pătruns în interior prin efracţie, spărgând uşa de acces în apartament şi procedând la lovirea cu cruzime a tuturor persoanelor aflate în locuinţă, în special a persoanei vătămate şi sustrăgând mai multe bunuri în special aparatură electronică. Deşi victima a încercat să se salveze sărind de la balconul apartamentului situat la etajul I al clădirii, aceştia au continuat urmărirea şi aplicarea în continuare a mai multor lovituri, în special la nivelul capului, ce au condus ulterior la decesul său“, se arată în acelaşi document citat.

Procurorii au mai aflat că aproximativ cu două – trei săptămâni înaintea de comiterea omorului, liderul grupului a ameninţat-o cu moartea atât pe  victima în cauză cât şi pe o altă persoană vătămată, cu scopul de a obţine 7.000 de euro cu titlu de taxe de protecţie. În prezent, liderul grupării este                                   arestat la domiciliu pe teritoriul Irlandei de Nord pentru atacarea unor bancomate prin folosirea unor substanţe explozive.

La percheziţiile făcute ieri au fost identificate şi ridicate, în vederea cercetărilor, sume de bani  (5.000 de euro şi 2.500 de lei), un laptop, cinci smartphone-uri, 47 de comprimate cu efect anabolizant, înscrisuri şi obiecte cu valoare probatorie. Totodată, cinci persoane au fost duse la DIICOT Bucureşti pentru audieri. Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Batalionului Special de Intervenţie al Jandarmeriei, iar suportul de specialitate a fost asigurat de DIICOT şi Direcţia de Operaţiuni Speciale.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here