Acasă Eveniment Despăgubiri de 200.000 de lei după incendiul ucigaş de la Vestel

Despăgubiri de 200.000 de lei după incendiul ucigaş de la Vestel

1125
0
DISTRIBUIȚI

Vinerea trecută (22 decembrie), Judecătoria Piatra-Neamţ s-a pronunţat în dosarul incendiului ucigaş de la fabrica de vopsele Vestel (din comuna Săvineşti), eveniment petrecut în vara anului 2014. Astfel, manipulantul Iulian Buhăianu a luat un an şi şase luni cu suspendare – pentru ucidere, distrugere şi nerespectarea normelor de securitate în muncă (toate din culpă), inginerul şef Laurenţiu Teodorescu – patru luni fără privare de libertate, iar muncitorul neatent Mihai Sabin Trifescu – aceeaşi pedeapsă în acelaşi regim.

Instanţa a mai decis ca, în solidar cu firma Vestel, inculpaţii să achite rudelor victimelor daune morale şi materiale în cuantum de 200.000 de lei. Sentinţa nu este definitivă.

Reamintim că, în august 2014, din cauza neres-pectării normelor de lucru cu substanţe inflamabile, fabrica de vopsele Vestel a luat foc.

O comisie de anchetă formată din pompieri şi poliţişti criminalişti a stabilit că incendiul în care un om a pierit ars de viu (Iulian Chirilă – 32 de ani) iar altul a fost rănit la mâini, a avut drept cauză probabilă scânteile electrostatice. Se pare că unul din muncitori a încercat să transfere diluant – substanţă foarte inflamabilă – dintr-un recipient în altul, moment în carte s-a produs o scânteie electrosta-tică, în condiţiile în care în interiorul fabricii exista o atmosferă extrem de încărcată electrostatic şi cu vapori de substanţe explozive. A fost de ajuns o scânteie şi totul a luat foc. Pagubele produse societăţii au fost de apro-ximativ 300.000 de euro. Fabrica era asigurată.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here