Acasă Eveniment DIICOT a terminat ancheta: Fostul şef al Poliţiei Piatra-Neamţ a fost trimis...

DIICOT a terminat ancheta: Fostul şef al Poliţiei Piatra-Neamţ a fost trimis în judecată

550
1
DISTRIBUIȚI

l comisarul-şef Cezar Filip este acuzat de purtare abuzivă şi instigare la alterarea integrităţii datelor informatice l actualmente pensionar, el este învinuit în scandalul lovirii ţigăncuşei Ana Maria Tanasă, faptă care s-a petrecut în 2014, în sediul Poliţiei l agresiunea a fost suprinsă de camerele video, iar comisarul-şef Relu Baciu a sustras filmuleţul care ulterior a ajuns în presă l acesta din urmă a fost şi el trimis în judecată pentru transfer neautorizat de date informatice

La începutul acestei săptămâni, procurorii DIICOT au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a comisarului-şef (în re-zervă) Cezar Constantin Filip (fost comandant al Poliţiei Municipale Piatra-Neamţ) şi a comisarului-şef (pensionar) Relu Baciu, în scandalul filmuleţului cu agresarea Anei Maria Tanasă – infractoarea ţigancă bătută, în 2014, în sediul Poliţiei. Filip este acum acuzat de purtare abuzivă şi instigare la alterarea integrităţii datelor informatice, iar Baciu este tras la răpundere pentru transfer neautorizat de date informatice. Rechizitoriul a intrat luni (25 septembrie) pe rolul Tribunalului şi urmează să parcurgă etapa de cameră preliminară, în care este verificată legalitatea actelor de urmărire penală, iar părţile pot ridica excepţii pe probe.

Aşa cum a reieşit din anchetă, filmuleţul cu Cezar Filip care o bate pe Ana Maria Tanasă a ajuns în presă „pe mâna“ lui Baciu, care şi-a asumat fapta încă de la începutul cercetărilor şi a recunoscut că el a sustras imaginile.

În ziua când s-a petrecut agresiunea, Baciu era de serviciu la Biroul de Investigaţii Criminale şi a fost cel care, împreună cu Filip, au prins-o pe hoaţă şi au adus-o la sediu. Numai că Filip şi-a pierdut cumpătul, iar colegul său, care a fost de faţă la agresiune, a sustras imaginile incriminatorii surprinse de camerele de supraveghere. Nu s-a probat cum acestea au fost date ulterior în media, dar s-a probat furtul, pentru care Baciu va şi fi tras la răspundere.

La acea vreme, Filip a fost înştiinţat că „este posibi“ să fi dispărut nişte imagini, aşa că a chemat reprezentantul firmei care se ocupa cu mentenanţa sistemului, iar acesta, la rândul său, a constatat că imaginile cu fostul şef al Poliţiei Piatra-Neamţ care o bate pe infractoarea minoră nu mai erau în sistem.

Reamintim că Filip a demisionat după scandalul cu ţiganca, iar după ce a fost pus la dispoziţie pentru că împotriva lui începuse urmărirea penală, s-a retras din rândul oamenilor legii, încheind raporturile de serviciu pe caz de boală. De asemenea, şi comisarul-şef Baciu s-a pensionat, aşa că acum sunt judecaţi ca simpli civili. (Mihai SAVA)

1 COMENTARIU

  1. Faptele in continutul lor sunt lipsite de importanta, faptuitorii sunt la prima abatere si trebuia tinut cont de conduita si persoana acestora, urmarea produsa a fost o vatamare minima, atingerea adusa valorilor sociale ocrotite de legea penala e minima astfel incat solutia finala a trimiterii cu rechizitoriu a celor 2 politisti E DESTUL DE FORTATA, putand fi date alte solutii legale prin parchet. Dar probabil drepturile cetatenesti ale numitei TANASA s-au considerat a fi grav afectate, suferinta in urma loviturilor primite a fost imensa si prbabil ireversibile astfel incat numita TANASA ( persoana cunoscuta ca avand numeroase furturi si talharii la activ indeosebi asupra batranilor) probabil e mandra de justitia romana……..E adevarat ca politistul Filip a facut erori de management desi era profesionist. Se pare ca la vremea respectiva ii sarise mustarul de la cate fapte ii introducea numita TANASE si a lovit-o cand a vazut-o in sediul politiei, fapt care nu scuza raspunderea insa nici solutia rechizitoriului nu cred ca e proportionala cu gravitatea faptei savarsite, existanta si alte solutii legale la lucrarea in cauza. In fine….. daca nu se implica si acum era seful politiei.. NU TE IMPLICI, NU TE COMPLICI ….. era o zicala parca…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here