Acasă Administratie Directorul de la Protecţia Copilului – conflict de interese penal

Directorul de la Protecţia Copilului – conflict de interese penal

1481
0
DISTRIBUIȚI

Cristina Păvăluţă, şefa Direcţiei Ge-nerale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, este cercetată de Agenţia Naţională de Integritate, după ce inspectorii au constatat existenţa indiciilor privind posibila încălcare a regimului juridic al conflictului de interese în materie penală.

„În calitate de director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamţ, a încheiat un contract cu S.C. Olimpus Trade S.R.L. (societate reprezentată de către un admi-nistrator cu care persoana evaluată se afla la acel moment în raporturi de muncă într-o altă societate, respectiv S.C. Parking S.A.), această societate având calitatea de executant al lucrării «Lucrări de confecţionare şi instalare ansamblu uşi PVC exterior»,  în valoare de 98.788 lei“, se arată într-un comunicat ANI.

Cea de-a doua persoană la care fac referire inspectorii, e Laurenţiu Dulamă, fost director la firma care administrează parcările de reşedinţă din Piatra-Neamţ, în prezent vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

La data încheierii contractului, spun inspectorii de integritate, atât persoana evaluată, cât şi administratorul Dulamă deţineau calităţi/funcţii în cadrul S.C. Parking S.A. – respectiv Păvăluţă a fost membru în Consiliul de Administraţie în perioada 11 februarie 2013 – 11 mai 2017 , iar administratorul S.C. Olimpus Trade S.R.L. a fost director al S.C. Parking în perioada 15 decembrie  2007 – 6 iulie 2016.

Conform procedurilor, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra- Neamţ „în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Cristina Păvăluţă a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301, alin. (1) din Codul Penal al României, potrivit căruia «Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie public㻓, completează ANI.

Cristina Păvăluţă a mai fost şi în trecut în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate; pe 26 noiembrie 2015, s-a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul acesteia. (R. ZAHARIA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here