Acasă Administratie Directorul Publiserv se „ia la trântă“ cu ANI

Directorul Publiserv se „ia la trântă“ cu ANI

1340
3
DISTRIBUIȚI

Valentin Ciobanu, fost consilier local la Piatra-Neamţ până să fie numit în funcţia de director al SC Publiserv, declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), a contestat în instanţă verdictul inspectorulor de integritate. Dosarul a intrat luni (11 iunie) pe rolul Curţii de Apel Bacău şi urmează să fie analizat din punct de vedere procedural (dacă acţiunea în justiţie îndeplineşte condiţiile de formă şi fond cerute de lege). Abia pe urmă va fi stabilit un prim termen. Însă, oricare ar fi hotărârea instanţei din judeţul vecin privitor la verdictul ANI, sentinţa nu este definitivă, ultimul cuvânt urmând să îl aibă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Reamintim că, potrivit ANI, în perioada în care a deţinut funcţia de consilier (4 iulie 2016 – 28 septembrie 2017), SC  Ava Sting SRL – firma la care Ciobanu este asociat şi administrator – ar fi încheiat un contract pentru furnizarea de diverse produse către societăţile subordonate primăriei. Ulterior, aceste instituţii au făcut plăţi la Ava Sing de 8.953.42 lei. Când a fost declarat incompatibil, directorul Publiserv a spus că va deschide acţiune în justiţie împotriva ANI, pentru că „nu a fost vorba despre niciun contract, au fost doar relaţii comerciale; e cu totul altceva“. Judecătorii vor stabili care e diferenţa…

(Mihai SAVA)

3 COMENTARII

  1. Vad ca toata lumea acuza dar intreb si eu: daca as fi consilier si as avea o fabrica de paine iar primaria cumpara pt un eveniment cu factura 10 paini de la mine se cheama ca sunt in incompatibilitate? Pai atunci sa i legitimeze pe toti clientii si sa i puna sa dea declaratii ca produsele nu ajung in sistemul de stat. Comparatia nu este exagerata pt ca , din cate stiu, dl. respectiv ofera servicii pt mentenanta stingatoare incendiu si produse in domeniul protectiei pt incendii si are chiar preturi bune(eu am luat de pe site ul lor pachetul pt autoturism). Dar la aratat cu degetul suntem profesionisti. Lasati instantele sa si faca treaba in ceea ce priveste vinovatia lui iar faza cu factura= contract nu cred ca tine. La energie electrica am si contract si factura( o fi acelasi lucru?). Cand cumpar un televizor primesc factura nu fac un contract cu nimeni. Ca acest lucru implica o garantie in anumite conditii e altceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here