Acasă Administratie Dragoş Chitic rămâne pe poziţii: Până la organizarea unei licitaţii, propune administrarea...

Dragoş Chitic rămâne pe poziţii: Până la organizarea unei licitaţii, propune administrarea Pieţei Centrale de către SC Urban

787
1
DISTRIBUIȚI

l „Mi s-ar părea total de neînţeles să stăm trei luni cu piaţa finalizată, uitându-ne la ea“, spune edilul l acesta mai susţine că, dacă propunerea sa nu va fi acceptată în CL, complexul ar putea fi deschis abia în luna iunie

Astăzi, într-o şedinţă extraordinară, Consiliul Local ar trebui să ia decizia finală privitor la moda-litatea cea mai potrivită de admi-nistrare a Pieţei Centrale din Piatra-Neamţ. După ce obiectivul nou construit va fi preluat de municipalitate de la Compania Naţională de Investiţii, primarul le propune consilierilor darea lui în administrare către societatea Consiliului Local – SC Urban. Doar că, prin vocea preşedintelui Ionel Arsene, PSD a anunţat deja că nu este de acord cu această variantă, pe motiv că societatea respectivă este în insolvenţă şi nu ar face faţă unei astfel de sarcini. Mai mult, social-democraţii aduc acuze la adresa conducerii firmei, referitoare la existenţa unor interese ascunse de la care porneşte dorinţa de a gestiona în continuare fondurile generate de cea mai mare piaţă din Piatra-Neamţ.

În cadrul unei conferinţe de presă premergătoare şedinţei, primarul Dragoş Chitic a ţinut să explice raţiunile care au stat la baza propunerii ca centrul agro-alimentar să intre provizoriu în administrarea Urban (până la organizarea unei licitaţii prin care să fie atribuită cu contract unei firme private).

„Sunt două elemente de care ar trebui să ţinem cu toţii cont, şi care reprezintă de fapt dorinţa oamenilor din acest oraş: găsirea celui mai bun administrator, respectiv deschiderea cât mai rapidă a pieţei. Plecând de la aceste două considerente am propus Consiliului Local un proiect de hotărâre care să îmbine aceste două condiţii enunţate. Astfel, la punctul 1 al proiectului de hotărâre de care vorbesc se spune că se aprobă scoaterea la licitaţie (un lucru absolut normal, şi cred că sunt în asentimentul majorităţii cetăţenilor din Piatra-Neamţ), pentru a identifica cel mai potrivit administrator pentru Piaţa Centrală. Punctul al doilea spune că până la adjudecarea licitaţiei, pentru a nu întârzia deschiderea pieţei, transferăm clădirea la o societate care are dreptul legal să o primească şi să o administreze până în urma licitaţiei, când va rezulta un administrator. Singura societate care în acest moment are dreptul legal de administrare a pieţei este SC Urban. Accentuez faptul că nu avem de ales. Nu există o altă variantă. Nimeni, de la niciun partid politic nu a venit cu nicio alternativă de a vedea cum facem să deschidem piaţa în luna martie şi să nu o deschidem în luna iunie“, a declarat primarul Dragoş Chitic.

Edilul a mai subliniat faptul că data inaugurării obiectivului depinde strict de votul pe care consilierii îl vor da astăzi (fie el pozitiv, fie negativ).

„Este o alegere a consilierilor locali între a deschide piaţa la sfârşitul lunii martie sau, în variantă optimistă, peste trei luni; mi s-ar părea total de neînţeles să stăm atâta timp cu piaţa finalizată, dar închisă“, a completat Dragoş Chitic.

De asemenea, primarul a anunţat că a propus actualei conduceri a societăţii Urban înlocuirea din funcţie a şefului pieţei – Valentin Mâţu, pentru a risipi toate suspiciunile care planează asupra sa (acesta fiind acuzat de unele voci de „şmecherii“ financiare). „Eu sunt de acord că piaţa trebuie admi-nistrată cât mai bine, sunt de acord că nu trebuie sub nicio formă repetate greşelile trecutului, sau că piaţa va trebui să genereze venituri la bugetul local; cunoaştem situaţia financiară dificilă cu care se confruntă Primăria Piatra-Neamţ şi astfel piaţa poate fi luată în calcul şi ca o sursă de venit şi pentru adminitraţia locală. (…) Am cerut deja conducerii Urban să analizeze acest aspecte şi să ia o decizie prin care să înlocuiască, dacă este cazul, şeful pieţei, pentru a elimina orice fel de suspiciune sau interpretare şi pentru a putea să gestioneze în mod corespunzător activitatea, pe această perioadă determinată – până la adjudecarea unui câştigător al licitaţiei. Nu cred că cineva îşi poate permite să fure dreptul şi aş spune chiar bucuria pietrenilor de a-şi face cumpărăturile în preajma Sărbătorilor Pascale din noua Piaţă Centrală“ a spus Dragoş Chitic.

Tot în cadrul aceleiaşi conferinţe, primarul a completat că la şedinţa de astăzi, aleşii liberali din Consiliul Local vor propune şi un amendament, prin care vor să iniţieze constituirea unei comisii – formată din membri ai tuturor partidelor, cu scopul de a supraveghea îndeaproape procedura de închiriere a tarabelor către comercianţi.

(Roxana ZAHARIA)

1 COMENTARIU

  1. Poate ne spune primarul de ce n-a organizat licitatia pana acum? Nu se stia ca trebuie un administrator? Exista vre-un vinovat? Si, apropos, care mai e treaba cu acuzele despre incendiu? Au cazut partidele la pace pe acest subiect?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here