Acasă Economic Drift / În sezonul 2018, piloţii pietreni de la Audio Class Drift...

Drift / În sezonul 2018, piloţii pietreni de la Audio Class Drift Team visează la un covor asfaltic nou în poligon şi la clasări în Top 5 la nivel naţional

2327
0
DISTRIBUIȚI

Prezenţi pentru prima dată la Gala Sportului Nemţean reprezentând driftul, piloţii echipei pietrene Audio Class Drift Team au fost premiaţi în finalul anului trecut pentru activitatea sportivă din sezonul 2017. Primele zile din sezonul nou 2018 îi găsesc pe Cătălin Trifan, Ilarion Grigorici şi Alin Botiş în pregătirea propriilor bolizi şi a etapelor anunţate pe durata noii stagiuni. În total, pentru anul 2018, reprezentanţii Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS) au anunţat competitorilor înscrişi la startul noii ediţii de Campionat Naţional de Drift, un număr de şase runde. Sezonul nou include cu o etapă mai mult decât întrecerea campionatului naţional precedent. Stagiunea de faţă va debuta pe 21 şi 22 aprilie, la Mariapocs (în Ungaria), în vreme ce etapele de pe plan intern vor fi desfăşurate la Braşov (19020 mai), pe Transalpina (16-17 iunie), pe Transrarău (21-22 iulie), Constanţa (25-26 august), respectiv la Cluj-Napoca (în 22-23 septembrie). „Vor fi costuri în plus. Dacă nu ai bani ori sponsori care să-ţi asigure participarea la aceste etape, nu poţi să te duci degeaba, iar la finalul sezonului pierzi puncte importante în clasamentul general“, comenta Alin Botiş din echipa Audio Class Drift Team Piatra-Neamţ.

 „Ursuleţ“ îşi schimbă motorul

Ilarion Grigorici şi Cătălin Trifan şi-au anunţat intenţiile de participare în concursul din Ungaria, la runda inaugurală a noii ediţii de campionat. Cei doi ne vor reprezenta oraşul şi judeţul în cadrul categoriei de concurs Clasa PRO. Nu la fel de singur de participarea pe circuitul de la Mariapocs este însă şi Alin Botiş. Acesta lucrează momentan la schimbarea motorului pe maşina sa, un BMW E30, supranumită şi „Ursuleţ“. „Schimbăm motorul, o reconfigurăm pentru a fi mai competitivă. Estimăm undeva în jur de 500 de cai pe motorul de 3,2 cm cubi şi o conversie turbo. Dacă vom mai găsi ceva parteneri care să mă susţină, într-o proporţie de 50% voi ajunge şi eu să concurez la Mariapocs“, spunea pilotul pietrean de la Clasa SemiPRO.

„Depindem de administraţia publică locală“

Pe plan intern, ediţia nouă de campionat naţional de drift va avea acelaşi format ca în 2017, dar cu unele modificări în regulament. Piloţii echipei pietrene Audio Class Drift Team trag nădejde că anul 2018 le va aduce un covor asfaltic nou la poligonul Cartodromului de lângă Barajul Bâtca Doamnei. „Depindem în continuare de răspunsul final al celor din administraţia publică locală. Cu un covor asfaltic nou rezolvat la noi acasă vom reuşi să mai scutim o parte dintre cheltuielile echipei noastre, în sensul că nu ne vom mai deplasa la Prejmer pentru antrenamentele premergă toare începerii noului sezon“, este de părere pilotul Alin Botiş. În stagiunea 2018, reprezentanţii echipei pietrene Audio Class Drift Team vizează clasări pe locuri superioare în clasament, iar la finalul sezonului, măcar un reprezentant din cei trei să-şi găsească numele în Top 5 intern. (Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here