Acasă Administratie DSP a rămas fără un director: NEIMPORTANT!

DSP a rămas fără un director: NEIMPORTANT!

1340
0
DISTRIBUIȚI

Demiterea directorului Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ, dr. Dan Dorin Morenciu, este tratată la capitolul „diverse“ de instituţia pe care a condus-o vreme de ani buni (nesperat de mulţi ar spune unii). Da, Morenciu nu mai este, oficial, director al instituţiei, începând din 1 august, dar nimeni de la DSP nu a considerat că e normal ca această informaţie să ajungă şi la public. În contextul în care de când a apărut celebrul comunicat de presă (26 iulie), prin care Ministerul Sănătăţii pomenea despre propunerea de demitere a mai multor directori de DSP, am întrebat la DSP Neamţ, aproape în fiecare zi, despre existenţa unui act oficial care să confirme sau nu demiterea. Ieri, 3 august, la insistenţele noastre ni s-a confirmat faptul că dr. Morenciu nu mai este director, că a fost mutat pe o funcţie de execuţie, din cadrul aceleiaşi instituţii, şi că până la această oră nu există vreun act care să desemneze o altă persoană în preluarea atribuţiilor de director al DSP.

Dincolo de comunicatul MS, în care se preciza că ministrul Florian Bodog a propus schimbarea din funcţie şi a directorilor executivi adjuncţi, pe adresa DSP Neamţ nu a ajuns decât înştiinţarea despre debarcarea lui Morenciu. „Doamna director Marcoci (Daniela Marcoci, director executiv adjunct al DSP Neamţ – n.red.) nu a primit ordin de demitere“, a spus dr. Mirela Grădinaru, purtător de cuvânt al DSP. Motivul demiterii, întemeiat sau nu, este legat de incapacitatea unor judeţe de a avea o acoperire vaccinală aşa cum şi-a dorit-o MS. În schimb, ceea ce este neîntemeiat o reprezintă lipsa comunicării unei decizii importante care vizează o instituţie, nu o firmă privată, din partea tuturor reprezentanţilor DSP… care au mai rămas în funcţii.

Fostul director Morenciu nu a catadicsit să mai scoată vreo vorbă despre momentul de cumpănă pe care-l traversează. S-a rezumat la a spune doar că nu are ce să comenteze.

„Mă supun în totalitate deciziei Ministerului“, a precizat Morenciu. N-am putea să nu legăm această comunicare defectuoasă, pe marginea unui subiect de inters public, de o solicitare a prefectului Vasile Panaite, făcută în luna mai, prin care instituţiile publice nemţene erau „provocate“ să facă mai multe conferinţe de presă. Nu de dragul jurnaliştilor, ci pentru ca unele informaţii să ajungă, spre informare, şi la grămada de oameni plătitori de taxe şi impozite. Ce s-a schimbat de atunci şi până acum? Mai nimic.

(Marian TEODOROF)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here