Acasă Administratie După PNL, şi PMP cere dezbatere pe tema bugetului

După PNL, şi PMP cere dezbatere pe tema bugetului

1106
0
DISTRIBUIȚI

Reprezentanţii PMP se arată solidari cu ai lor colegi de alianţă (libe-ralii) şi cer o dezbatere publică pe tema bugetului judeţului pe anul 2018. Popularii sunt de părere că proiectul este unul dintre cele mai importante acte elaborate de legislativ, astfel că aprobarea sa înainte de a fi discutat în amănunt şi prezentat tuturor categoriilor socio-profesio-nale dă dovadă de lipsă de interes faţă de nevoile reale ale cetăţenilor.

„Considerăm că dezbaterea bugetului în profunzime, cu argumente, pe baza nevoilor reale şi stringente ale populaţiei reprezintă o necesitate şi de aceea suntem încrezători că iniţiativa colegilor de la PNL Neamţ va avea ecou la toţi participanţii la decizii din forul legislativ local, dar şi la nivel executiv.

În calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, împreună cu colegul meu de partid, consilierul judeţean Cristian Ungureanu şi având girul primarului interimar al comunei Gârcina – Mihai Gontaru, viceprimarilor Bogdan Gavrilescu-Piatra-Neamţ, Vasile Pascaru-Dochia, Ioan Moale – Dumbrava Roşie şi celor 44 de consilieri PMP din judeţ, ne exprimăm speranţa că dezbaterea va fi una amplă, la care să participe reprezentanţii UAT-urilor din judeţ, ONG- uri şi reprezentanţii populaţiei, împreună cu cei responsabili de punerea în aplicare a acestuia.

Ideea consensului politic în ela-borarea, amendarea şi votarea bugetului judetului este obligatorie în contextul armonizării opiniilor în folosul cetăţenilor judeţului. Dialogul constructiv este singura cale prin care pot fi rezolvate pro-blemele, pe bază de argumente“ – vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Laurenţiu Dulamă.

Amintim că vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean – Ion Asaftei a avut o tentativă de a supune la vot proiectul de buget pe anul în curs, însă aceasta a eşuat, deoarece şedinţa convocată în acest sens nu s-a ţinut din lipsă de cvorum, în lipsa consilierilor PNL şi PMP, care au absentat în masă. Motivul invocat de aceştia la momentul respectiv a fost tocmai faptul că proiectul nu a fost dezbătut public. (Roxana CHIRILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here