Acasă Social Elevii pompieri ne reprezintă în Austria

Elevii pompieri ne reprezintă în Austria

862
0
DISTRIBUIȚI

Două echipaje de elevi din judeţul nostru (din trei care reprezintă România) participă, în perioada 9 – 16 iulie, la Competiţia Internaţională a Tinerilor Pompieri ce va avea loc în localitatea Villach, din Austria. Performanţa obţinută de elevii Şcolii Gimnaziale „Ieremia Irimescu“ din comuna Brusturi, care au reuşit în premieră să se califice cu ambele echipe – cea de fete şi cea de băieţi – la faza internaţională a concursului, a avut la bază foarte multe ore de antrenament sub coordonarea profesoarei Elena Tanase.

Şcolarii au ajuns să ne reprezinte în Austria în urma participării, anul trecut (12 – 15 iulie), în municipiul Târgovişte, la etapa naţională a concursurilor cercurilor tehnico-aplicative „Prietenii Pompierilor“. Atunci, cele două echipaje au obţinut rezultate foarte bune. Astfel, echipajul de băieţi a luat locul I, după un parcurs fără greşeală, iar fetele au obţinut locul secund, după ce s-a realizat o departajare urmare a faptului că au avut acelaşi punctaj cu echipa de fete din judeţul Satu Mare. La competiţie au participat nouă echipaje de fete, zece de băieţi şi unul mixt, care s-au calificat la această etapă după susţinerea etapelor judeţene şi compararea timpilor obţinuţi de echipajele care au obţinut primul loc.

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ a sprijinit şi sprijină pregătirea celor două echipaje pentru a asigura o reprezentare cât mai bună a României la această competiţie. Participarea acestor copii la competiţie presupune costuri ce sunt suportate parţial de Ministerul Educaţiei Naţionale şi, în completare, din alte surse.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here