Acasă Eveniment Expert în ţepe cu „Accidentul“ – arestat

Expert în ţepe cu „Accidentul“ – arestat

1656
1
DISTRIBUIȚI

Proaspăt eliberat condiţionat, pietreanul Cătălin Ionuţ Mămăligaru (în vârstă de 35 de ani), condamnat la şapte ani de închisoare pentru că a înşelat, împreună cu un alt individ care se dădea drept avocat, nouă bătrâni prin celebra metodă „Accidentul“, cu aproape 60.000 de lei, a ajuns din nou după gratii, la sfârşitul săptămânii trecute. El a fost încarcerat de Judecătoria Iaşi, alături de vasluianul Georgian Nedelcu (28 de ani) pentru că a comis patru înşelăciuni prin metoda „Accidentul“, iar        prietenul său – pentru 11 fapte similare.

Aşa cum am relatat în ediţia de weekend, cei doi au fost reţinuţi în ziua de 22 martie, în urma a patru percheziţii făcute de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi, sub coordonarea procurorilor şi cu sprijinul luptătorilor din trupele speciale ale Poliţiei. „În urma percheziţiilor au fost ridicate în vederea cercetărilor mai multe telefoane mobile, cartele SIM şi înscrisuri, presupuse a fi folosite la săvârşirea infracţiunilor. Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au beneficiat în cadrul activităţilor desfăşurate de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Secţiilor 1-6 Poliţie Urbană Iaşi, Secţiei1 Poliţie Rurală, Biroului de Investigaţii Criminale şi Serviciului de Acţiuni Speciale Piatra-Neamţ“, este precizat într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi.

Mămăligaru a ajuns prima oară pe mâna oamenilor legii în 2013, după ce a încercat să-l înşele prin metoda „Accidentul“ pe Florin D. (62 de ani), căruia i-a cerut 3.000 de euro. Bătrânul şi-a dat seama că e ceva necurat la mijloc, a anunţat Poliţia, iar apoi a fost făcut un flagrant în faţa Casei de Cultură din urbea pietreană. Mămăligaru abia venise din Italia, acolo unde „rupsese inimile străinilor“ după ce a picat în mijlocul unei răfuieli armate între nişte găşti rivale. Atunci, acestuia i-a fost sfârtecat piciorul de gloanţe şi a stat două luni în spital, fără rude şi fără bani, astfel că şi primarul de Guidonia rămăsese impresionat de suferinţa lui şi s-a oferit să-i asigure cazare şi bani după externare. (Mihai SAVA)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here