Acasă Eveniment Explozie la Roman

Explozie la Roman

829
0
DISTRIBUIȚI

În noaptea de 12 spre 13 aprilie, cu câteva minute înainte de ora 2, o explozie a dărâmat casa unei bătrâne de pe strada Maramureşului (municipiul Roman), provocând rănirea gravă a proprietarei, o femeie în vârstă de 84 de ani. Locuinţa, făcută din cărămizi lipite cu lut, s-a făcut „praf“, iar victima a fost prinsă sub dărâmături. Explozia nu a fost urmată de incendiu, însă suflul acesteia a făcut ravagii, afectând şi o altă casă din apropiere (geamuri sparte şi bolta din metal a viei deteriorată).

La locul evenimentului au intervenit pompierii cu o autospecială şi maşina de descarcerare. Ei au localizat victima, care era conştientă şi striga după ajutor. Bătrâna a fost scoasă de sub dărâmături, dusă la spital la Roman şi transferată, ulterior, la Bucureşti, la Spitalul Flo-reasca. Ea avea arsuri grave, inclusiv unele de gradul IV, pe aproximativ 60% din suprafaţa corpului, iar pe drum către unitatea medicală a intrat în comă.

Pompierii au stabilit că victima îşi  cumpărase de curând un aragaz nou pe care nu a ştiut să-l folosească – trei butoane ale aparatului de gătit fiind găsite lăsate în poziţia deschis. Drept urmare, gazul s-a acumulat în încăpere, iar noaptea, când femeia s-a trezit să bea apa şi a aprins lumina, s-a produs explozia.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here