Acasă Eveniment Fiu de poliţist condamnat pentru viol

Fiu de poliţist condamnat pentru viol

411
0
DISTRIBUIȚI

Judecătoria Piatra-Neamţ l-a condamnat, vinerea trecută (29 septembrie) pe Adrian Mihai Ilie (în vârstă de 18 ani, zis „Duţu“), fiul fostului şef de post din comuna Zăneşti, la măsura asistării zilnice timp de şase luni, pentru săvârşirea infracţiunii de viol. Decizia a fost dată în contextul în care tânărul era minor la data comiterii faptei. În acelaşi dosar a mai fost condamnat şi ţârcovnicul Lucian Buzăeanu (28 de ani), la patru ani de închisoare cu executare.

În cazul lui Ilie, instanţa i-a interzis acestuia să se afle în localuri în care se consumă băuturi alcoolice, să ia legătura cu partea vătămată (Andreea Elena V. ori cu rudele ei) şi să părăsească teritoriul României fără încuviinţare. Totodată, băiatul fostului şef de post trebuie să urmeze un curs de educaţie şcolară şi să mergă periodic la Serviciul de Probaţiune. Atât el cât şi Buzăeanu trebuie   să-i achite victimei daune morale de 75.000 de lei şi despăgubiri materiale de 1.300 de lei. Sentinţa nu este definitivă.

Violul judecat în această speţă s-a petrecut în noaptea de 3 spre 4 octombrie 2015. Aşa cum am relatat la vremea respectivă, cei doi, împreună cu un alt tânăr, au „agăţat-o“ pe tânăra de 18 ani, au fost împreună în mai multe cârciumi unde au consumat alcool după care, în drum spre casă, au oprit maşina pe un teren din spatele unei foste fabrici, iar Ilie şi Buzăeanu, profitând de faptul că fata era sub influenţa alcoolului, au abuzat-o sexual. Ulterior, ei au fost arestaţi preventiv.

Tot la sfârşitul săptămânii trecute a mai fost condamnat şi Ilie Avarvarei (24 de ani, din satul Boboieşti/ Pipirig) care în luna mai a violat-o pe Ştefania A.. Judecătoria Târgu-Neamţ i-a aplicat acestuia o pedeapsă de patru ani şi şase luni cu privare de libertate şi l-a obligat să achite daune morale de 10.000 de lei. De asemenea, instanţa a dispus recoltarea de probe biologice de la violator, în vederea stabilirii profilului ADN care va fi salvat în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here