Acasă Eveniment Florărie în flăcări

Florărie în flăcări

901
0
DISTRIBUIȚI

Pompierii romaşcani au avut o intervenţie dificilă joi după-amiază (24 august), când la florăria „Stil“, din cartierul Favorit, a izbucnit un incendiu ce risca să se propage la apartamentele de la etaj şi la spaţiile comerciale din vecinătate.

Alarma a fost dată pe la ora 18.20, când militarii au fost chemaţi să intervină la intersecţia străzilor Roman Muşat şi Sucedava, la spaţiul comercial din care ieşea un fum foarte gros. S-au deplasat acolo 11 subofiţeri cu două autospeciale care s-au chinuit aproximativ o oră să stingă focul. Misiunea pompierilor a fost îngreunată din cauza fumului dens; militarii fiind nevoiţi să intre cu mască şi tub de oxigen. Nici aşa nu le-a fost uşor, iar informaţiile oferite de proprietarul afacerii s-au dovedit preţioase pentru orientarea în interior. Ca să fie siguri că incendiul nu are şi alte efecte, salvatorii i-au întrebat pe proprietarii apartamentelor de deasupra dacă intră fum pe undeva sau dacă sunt alte semne care ar indica extinderea focului. Din fericire, nu a fost cazul, iar incendiul a fost localizat şi lichidat.

Cercetările ulterioare au arătat că focul a pornit de la un scurtcircuit la un conductor electric defect. În urma evenimentului au ars: mobilierul pentru expunerea mărfii, planşeul confecţionat din lemn şi rigips pe o suprafaţă de 15 metri pătraţi, mai multe articole de florărie confecţionate din plastic, elemente combustibile ale instalaţiei de climatizare şi ale instalaţiei electrice, o casă de marcat şi documentele de evidenţă contabilă. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here