Acasă Economic Fostul deputat Munteanu vrea să plece din ţară

Fostul deputat Munteanu vrea să plece din ţară

2307
4
DISTRIBUIȚI

Trimis în judecată în stare de control judiciar, pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, fostul deputat Ioan Munteanu (demisionat din „motive personale“, după cum singur a declarat, vrea să plece în străinătate. În acest sens, el a cerut Tribunalului Bucureşti, instaţă la care este pus sub acuzare, să-i fie revocată interdicţia de a părăsi teritoriul României, însă fără succes. De asemenea, politicianul pietrean a mai cerut şi revocarea controlului judiciar, însă instanţa din capitală i-a respins cererea şi a prelungit măsura preventivă cu încă 60 de zile. Totodată, la sfârşitul săptămânii trecute, Munteanu a făcut contestaţie împotriva deciziei prin care i s-a pus sechestru asigurător pe banii care-i are la bancă. Tribunalul Bucureşti urmează să se pronunţe pe 10 mai în acest caz.

Reamintim că, potrivit DNA, la sfârşitul anului 2009 şi începutul anului 2010, în calitate de deputat şi preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD, Munteanu ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) un procentaj de 5% din valoarea contractelor încheiate între firma acestuia şi o societate comercială cu capital majoritar de stat. În schimbul acestor bani, politicianul i-ar fi promis martorului că va interveni pe lângă directorii societăţii beneficiare a contractelor, faţă de care ar fi avut influenţă, pentru ca aceştia să facă demersurile necesare deblocării plăţilor restante către firma omului de afaceri.

Procentajul respectiv, repre-zentând 400.000 euro, ar fi fost primit de Munteanu în trei tranşe, din care 350.000 euro i-ar fi fost remişi personal.

Dosarul în care este judecat fostul deputat are termen pe 24 mai, dată la care vor fi audiaţi martorii Gheorghe Ştefan (fostul primar al municipiului Piatra-Neamţ, care l-a denunţat pe Munteanu), Bruno Horaţio Berdilă, Dan Constantin Grigoriu şi Sebastian Telbisz.

Momentan, în plan politic, Munteanu mai are doar rolul de coordonator al PSD atâta timp cât şeful filialei judeţene a partidului (Ionel Arsene, aflat şi el sub control judiciar) este judecat pentru trafic de influenţă şi are interdicţia de a desfăşura activităţi politice.

(Mihai SAVA)

4 COMENTARII

  1. Totdeauna Munteanu a mers la doua capete:si cu Stefan si cu Tarata iar mai nou dispune de banii judetului la paravanul lui de intermediar PSD.Nu are cuvant iar cand si-l da sa nu il credeti.Permanent a profitat de conjuctura si de legi favorabile facute de clica lui politica.Acum se vaita ca nu poate pleca afara sa-l viziteze pe camaradul sau Mazare sau aiurea.Trebuie umblat la sifoner ca are multe schelete.Mai degraba ar mai face un efort sa dea drumu la “mila domnului”fiindca se degradeaza si sunt multi oameni flamanzi.

  2. pe mana cui a ajuns tara asta. Au pus mana de la mana si au saracit o tara ! fara spaga primita din stanga si din dreapta nu ar fi intrat niciunul in politica. Asta este liantul psd-ului (si nu numai) : spaga.

  3. Drum bun! Să-l iei și pe feciorașul tău cu tine. Îți doresc să ai nepoți în străinătate. Astfel ați fi mai puțini în România. În rest aveți cu ce trăi…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here