Acasă Administratie Fostul primar de Agapia nu se dă bătut

Fostul primar de Agapia nu se dă bătut

947
1
DISTRIBUIȚI

l după ce a fost demis pentru că a pierdut procesul cu ANI, a dat Prefectura în judecată l edilul a pierdut şi acest proces, dar are drept de apel la Bacău

Săptămâna aceasta primarul demis al comunei Agapia a pierdut un nou proces la Tribunal, de această dată cu Prefectura. Fostul edil a dat instituţ ia în judecată după ce a rămas fără mandat, prin ordin al prefectului, urmare a faptului că a pierdut definitiv şi irevocabil lupta în justiţie cu Agenţia Naţională de Integritate, după ce a fost găsit în conflict de interese. Astfel că, având susţinerea marii majorităţi a localnicilor din comună (care au declanşat chiar o serie de proteste pentru cauza sa), edilul a considerat că mai are o şansă să-şi păstreze mandatul acţionând în judecată reprezentantul Guvernului în teritoriu. Or, Tribunalul a decis că ideea contestă rii ordinului dat de prefect nu a fost una tocmai potrivită, drept pentru care i-a respins cererea de anulare a actului administrativ. Ce-i drept, primarul demis mai poate să-şi prelungească „agonia“ printrun recurs, pe care poate să-l depună în termen de cinci zile la Curtea de Apel Bacău. Acest dosar – în care părţi sunt Neculai Nastasă şi Prefectura nu este însă singurul pe rolul instanţei de sub Pietricica. O altă cerere de suspendare a ordinului de încetare a mandatului a fost introdusă la începutul lunii martie, urmând să se judece. Aşadar, mergând pe principiul „eşti dat afară pe geam, intri pe uşă“, cel mai probabil fostul edil va profita de toate posibilităţile de atac pe cale juridică, în speranţa că se va găsi o „portiţă“ prin care să se întoarcă la primărie. Motivul pentru care Neculai Nastasă a fost declarat în conflict de interese administrativ a fost în anul 2014 concesionarea unei păşuni către o asociaţ ie de crescători de animale al cărei membru fondator este chiar fiul său. (Roxana ZAHARIA)

1 COMENTARIU

  1. sunt convins ca la mijloc este o „lucratura” si o exagerare din partea instantei de judecata.pentru o situatie similara de doi ani cei de la ANI folosesc o alta unitate de masura.nu depune documentatia la instanta pentru a-si sustine cererea ,fapt ce a permis invocarea exceptiei de procedura privind instanta de judecata competenta.daca pentru ceilalti primari instanta de fond a fost curtea de apel in situatia similara este tribunalul.bineinteles ca la tribunal lucrurile se judeca alt fel.de aceea nu mai privesc cu aceeasi ochi obiectivitate agentiei nationale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here