Acasă Sport Fotbal / Adoptând modelul „Regelui“ Gheorghe Hagi de pe Litoral, la Dămuc,...

Fotbal / Adoptând modelul „Regelui“ Gheorghe Hagi de pe Litoral, la Dămuc, Primarul Covasan vrea să înfiinţeze un centru similar unei academii de fotbal

715
0
DISTRIBUIȚI

l aceasta se vrea a reprezenta o filială „satelit“ a campioanei continentale în întrecerea cluburilor profesioniste, Real Madrid l fostul prim-ministru Petre Roman este considerat de edilul şef al comunei nemţene drept „o garanţie pentru academie!“

Anton Covasan, primarul de la Dămuc, este hotărât să-şi organizeze activitatea fotbalistică din comună în cadrul unui puternic centru, similar unei academii de fotbal. Cu scopul de a-şi promova comuna pe care o conduce, primarul Covasan s-a obişnuit să invite în zonă oameni importanţi ai mai multor domenii de activitate. Zilele acestea, edilul şef al comunei nemţene l-a avut ca oaspete pe fostul prim-ministru al României, Petre Roman.

Proiect dorit realizat „în maxim doi ani de zile“

Vizita acestuia din urmă are legătură cu înfiinţarea Academiei de Fotbal locale, pe care edilul de la Dămuc intenţionează să o vadă funcţionabilă „în maxim doi ani de zile“. Petre Roman a devenit în decursul anilor un prieten apropiat al primarului Covasan. Acum, alături de câţiva alţi oameni importanţi (din lumea sportului dar şi din mediul de afaceri al regiunii Moldova), fostul premier poate reprezenta liantul de legătură cu Florentino Perez, preşedintele de la Real Madrid. Prin fundaţia lui, primarul încearcă să atragă fonduri în comuna Dămuc.

Academie dorită drept o filială pentru Real Madrid

Academia de Fotbal mult dorită a fi înfiinţată la Dămuc se vrea a reprezenta o filială „satelit“ a campioanei continentale în întrecerea cluburilor profesioniste, Real Madrid. Fostul prim-ministru Petre Roman este considerat de edilul şef al comunei nemţene drept „o garanţie pentru academie!“. „Da, ideea îmi aparţine şi o am pregătită de mai mult timp“, completează Anton Covasan. Acesta recunoaşte faptul că a fost încurajat în planificarea acestui proiect (grandios în primele lui detalii) de Ioan Sdrobiş, fostul antrenor al FC Ceahlăul Piatra- Neamţ. „Cu acest proiect, vreau să redau viaţă celor două şcoli: cea de învăţământ primar de la noi, de la Dămuc, respectiv cea de la Huisurez, unde sunt foarte puţini copii care mai vin să înveţe. Pe prima chiar mi-aş dori să o transform într-un internat destinat micilor fotbalişti“, anunţă primarul Covasan.

 În două săptămâni vor o întâlnire cu Florentino Perez: „Va fi alături de noi“

Edilul şef de la Dămuc (Neamţ) intenţionează ca împreună cu alţi oameni de fotbal din judeţele învecinate, Bacău şi Iaşi, peste două săptămâni să plece într-o vizită, la Madrid, pentru a se întâlni cu Florentino Perez, preşedintele Realului. Petre Roman susţine că proiectul grandios poate deveni realitate „în măsura în care condiţiile multiple necesare vor fi posibile, îndeplinite şi reuşite. La momentul actual, trebuie să recunoaştem că nu sunt întrunite în totalitate aceste condiţii“. Tot fostul prim-ministru dă asigurări că preşedintele de la Real Madrid „va fi alături de noi. Este un proiect dedicat copiilor. Suntem la început de drum, dar un început de drum promiţător pentru realizarea acestui proiect“.

Nicolae Badea şi Ion Ţiriac, interesaţi de proiectul de la Dămuc

Petre Roman a completat spunând că-i ştie interesaţi de această realizare pentru înfiinţarea centrului de la Dămuc pe Nicolae Badea (fostul preşedinte de la FC Dinamo Bucureşti) şi pe Ion Ţiriac, ultimul fiind deţinător al unui proiect mare legat de copiii cu vârste începând de la 4-5 ani. „Am încredere în acest proiect, doresc să îl realizăm. Sunt idei adevărate şi importante pentru această comunitate, dar există şi oameni care au capacitatea organizatorică. Ar fi foarte important pentru toţi copiii din zona Bacău, Neamţ, poate şi Iaşi. Este vorba de a face ceva pentru copii, un centrul de formare atât educativ cât şi sportiv cu scopul de a le deschide copiilor un drum în viaţă. Cei care au talent vor putea să meargă către o carieră sportivă“, a conchis Petre Roman. Pentru demararea lucrărilor în proiectul academiei de fotbal dorite la Dămuc, primarul Covasan spune că aşteaptă ca drumul judeţean 127 A să fie refăcut în totalitate, până la limita cu judeţul Harghita. „Sper ca cei de la Consiliul Judeţean să se ţină de cuvând cu promisiunea făcută!.“ (C. AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here