Acasă Sport Fotbal – „Braşov Cup“, ediţia a IX-a: Locul II pentru LPS Piatra-Neamţ,...

Fotbal – „Braşov Cup“, ediţia a IX-a: Locul II pentru LPS Piatra-Neamţ, cu grupa juniorilor A

668
0
DISTRIBUIȚI

Tinerii fotbalişti legitimaţi în curtea Liceului cu Program Sportiv pietrean au avut o reprezentaţie de succes, săptămâna trecută, în cadrul celei de-a IX-a ediţii a turneului tradiţional desfăşurat în oraşul de sub Tâmpa. Întrecerile din cadrul „Braşov Cup“, cel mai important turneu de fotbal din ţară destinat categoriilor de vârstă Under 19, respectiv Under 17, au fost găzduite pe terenul bazelor sportive Braşovia şi Hărman. Patru zile a durat competiţia pentru fiecare dintre categoriile de vârstă: de joi, 3 august, şi până duminică, 6 august.

Delegaţia juniorilor A, respectiv B de la LPS Piatra-Neamţ a fost coordonată de profesorii Gabi Rădulescu şi Răzvan Lupu. Organizatorii au împărţit echipele participante în două grupe de patru, la fiecare categorie de vârstă. În urma rezultatelor înregistrate, tinerii fotbalişti juniori A (Under 19) de la LPS Piatra-Neamţ au ocupat la finalul întrecerii un onorabil loc II în clasamentul final. În prima zi a competiţiei, nemţenii au dispus cu 7-0 de CSS Târgovişte, după care au cedat în primul meci de vineri, 4 august, 0-2 cu juniorul Bucureşti, respectiv 0-1 cu Celta Braşov.  Sâmbătă, 5 august a fost ziua victoriilor pentru juniorii A pietreni ai LPS-ului: 1-0 cu CSS Braşovia în faza sferturilor de finală, respectiv 2-0 cu FK Miercurea Ciuc, în semifinalele turneului. A doua zi, duminică, 6 august, pe terenul bazei sportive „Carpaţi“ din Braşov, elevii profesorilor Rădulescu-Lupu de la LPS Piatra-neamţ au jucat finala competiţiei în compania celeilalte formaţii ajunsă în ultimul act, Poli Iaşi. Din nefericire, adversarii au reuşit să câştige duelul cu scorul de 3-0.

La rândul lor, juniorii Under 17 ai LPS-ului pietrean au încheiat me-ciurile turneului „Braşov Cup“ pe locul 7 în urma victoriei cu scorul de 2-1 reuşită la duelul pentru locurile 7-8, în faţa celor de la PRO-Team Bucureşti. Până la ultimul meci, cel de clasament, juniorii B pietreni înregistraseră în faza grupei următoarele rezultate: 0-3 cu Petrosport Ploieşti, 3-0 cu Celta Braşov şi 4-2 cu LPS Focşani. Sâmbătă, în sferturile de finală ale categoriei lor de vârstă, pietrenii au cedat 0-3 în disputa cu ilfovenii de la Concordia Chiajna, după care au pierdut (2-3) şi în jocul pentru locurile V-VIIII cu  Celta Braşov. Profesorul Gabi Rădulescu a spus la întoarcerea acasă a delegaţiei tinerilor fotbalişti pietreni că principalul scop nu a vizat neapărat obţinerea rezultatelor pozitive. Ţelul a fost acela de a omogeniza componenţa celor două formaţii, îmbunătăţirea relaţiilor de joc şi dezvoltarea unei strategii proprii de joc. „A fost un tuneu foarte util de pregătire. Am făcut meciuri bune, am jucat câte şase partide, ceea ce a fost foarte bine pentru noi. Ne-a ajutat puţin şi experienţa anilor trecuţi întrucât ştiam că vom întâlni formaţii bune la Braşov. Per ansamblu am făcut o figură frumoasă şi ştim unde mai avem de lucrat“, a conchis profesorul Gabi Rădulescu. (C. AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here