Acasă Sport Fotbal – Campionatul judeţean: Un punct câştigat, două pierdute

Fotbal – Campionatul judeţean: Un punct câştigat, două pierdute

219
0
DISTRIBUIȚI

l Enadani Poiana Teiului – CSM Ceahlăul 2-2

Prima „piedică“ primită de lidera CSM Ceahlăul în noua ediţia de campionat la nivelul seriei Ligii a IV-a nemţene de fotbal a apărut ieri, la runda cu numărul 7 din tur. Pietrenii au terminat doar la egalitate, scor 2-2 în deplasarea susţinută pe terenul campioanei en-titre, Enadani Poiana Teiului. Gazdele au condus ostilităţile încă din minutul 3, graţie reuşitei lui Furtună, pe fondul nesincronizărilor în lanţ ale defensivei pietrene. „Raportându-ne la numărul mare de ocazii pe care le-am ratat, noi am fost cei care am pierdut două puncte în acest duel. Ceahlăul are o echipă frumoasă, dar la momentul actual nu are valoare de primul loc în clasament. Poate dacă se mai întăresc în lotul de jucători, vor avea rezultatele dorite. În schimb, sunt foarte bine organizaţi, aspect pe care nu-l găseşti la multe echipe“, spunea antrenorul gazdelor, Lucian Cozma.

De partea cealaltă, tinerii jucători ai Ceahlăului au replicat cu golul egalizator, marcat de Andreş, de la 9 metri. În minutul 18, acesta a înscris cu o lovitură de cap, după o centrare venită dintr-o lovitură de la colţul terenului. Pietrenii au avut şi avantajul scorului de 2-1 în meciul de ieri la Poiana Teiului, după reuşita pretenţioasă a lui Mateiciuc la faza creată de Popa. Cele două rivale în lupta pentru şefia clasamentului şi implicit a titlului de campioană aveau să-şi împartă punctele duelului de ieri. Ca un făcut, pietreanul Răzvan Gorea, fostul fundaş al Ceahlăului la nivelul Ligii 1 interne de fotbal, acum om de bază în curtea celor de la Poiana Teiului a anulat avantajul oaspeţilor. În minutul 86, Gorea a transformat o lovitură liberă de la 20 de metri. E drept şi faptul că până la acest 2-2, fiecare dintre combatante a trecut, cel puţin odată, pe lângă victorie. Pietrenii au lovit bara porţii gazdelor prin „capul“ lui Mateiciuc, chiar la scorul de 2-2. Oaspeţii au jucat în formula: Cîmpianu – Rusu, V. Rotaru, Andreş, Albu – R. Vasile, C. Rotaru, Barb-Copoţ, Mateiuciuc – Ungureanu, Popa. Au mai jucat: Smău, Pintilie şi Zaharia.

Pentru CSM Ceahlăul, duminică urmează un alt derby: înfruntarea din fieful celor de la Voinţa Ion Creangă, locaţie unde, conform spuselor profesorului Toader Şteţ, „suprafaţa de joc semnifică principalul adversar pentru noi“.

Celălalt joc derby din campionatul seriei Ligii a IV-a nemţene de fotbal, programat în etapa de ieri, s-a terminat cu victoria oaspeţilor de la Horia. Victoria a învins în fieful Speranţei Răuceşti. Rezultatele complete ale celor cinci dispute din campionatul primului eşalon fotba-listic la nivel judeţean au fost: Steel Man Tg. Neamţ – Voinţa Ion Creangă 1-7 / Bradu Borca – Moldova Cordun 6-1 / Cimentul Bicaz – Zimbrul Vânători Neamţ 5-0 / ACS Enadani Poiana Teiului – CSM Ceahlăul 1-1 / Speranţa Răuceşti – Victoria Horia 0-2.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here