Acasă Sport Fotbal – CSM Ceahlăul: Profesorul Toader Şteţ, dezamăgit de înlocuirea sa la...

Fotbal – CSM Ceahlăul: Profesorul Toader Şteţ, dezamăgit de înlocuirea sa la echipă

1085
0
DISTRIBUIȚI

l „Am rămas în club, dar aştept să-mi văd noua postură, clară. Cum să-mi treacă prin minte că se poate ajunge la schimbarea mea, atât timp cât rezultatele şi postura echipei în clasament îmi consolidau poziţia?“, spune antrenorul

Înlocuit acum două zile din postura tehnicianului principal la gruparea pietreană de fotbal CSM Ceahlăul, antrenorul Toa-der Şteţ spune că stă în aşteptarea sarcinilor de serviciu pentru noua sa postură în cadrul clubului de pe Borzoghean. „Atât timp cât eu mai pot ajuta în continuare echipa datorită experienţei acumulate, ştiu doar că am rămas în cadrul clubului, dar aştept să-mi văd noua postură, clară“. Originar din Maramureş (lângă Sighet), dar stabilit cu ani mulţi în urmă la Buhuşi, profesorul Toader Şteţ susţine că nu s-ar fi aşteptat în niciun moment să fie schimbat de la cârma tehnică a CSM Ceahlăul. „Cum să-mi treacă prin minte că se poate ajunge la o asemenea decizie, atât timp cât rezultatele şi postura echipei în clasament îmi consolidau poziţia?“.

„Se vrea ceva nou la echipă, un suflu tânăr, altfel nu-mi explic înlocuirea mea“

Antrenorul a menţionat faptul că preşedintele Cătălin Roca a fost cel care        i-a comunicat decizia schimbării sale din funcţie. „Probabil că se vrea ceva nou la echipă, poate chiar un suflu tânăr pe banca tehnică; altfel nu-mi explic această înlocuire a mea. Sub aspectul rezultatelor şi al evoluţiei echipei, nu are nimeni ce să-mi reproşeze atât timp cât au fost rea-lizările ştiute pe perioada unui an şi jumătate de când a apărut această formaţie. Rămân la părerea că este o decizie argumentată doar de planurile de viitor ale şefilor, dorite pentru acest club“, a completat profesorul Şteţ. Promovarea profesorului Gabriel Rădulescu în staff-ul echipei reprezintă o urmare normală din punctul de vedere al lui Toader Şteţ, atât timp cât noul tehnician are oportunitatea de a lucra alături de câţiva dintre foştii lui elevi.

„Să aibă cel puţin rezultatele pe care eu le-am obţinut la echipă“

„Era de aşteptat ca echipa să se axeze pe alţi jucători tineri, însă mai sunt câteva posturi care trebuie întărite. Eu îi urez noului antrenor să aibă cel puţin rezultatele pe care eu le-am obţinut la echipă. În mine va avea mereu un om de încredere, un sprijin“.

Vechiul antrenor se aşteaptă ca profesorul Gabi Rădulescu de la CSM Ceahlăul să-şi păstreze antrenorii colaboratori, rămaşi în staff-ul tehnic. „Chiar nu văd niciun motiv de a-i înlocui cu alţii, atât timp cât aceştia au muncit alături de jucători în realizările de până acum“.

„Nu-i un obiectiv uşor, când apare presiunea rezultatelor imediate“

Toader Şteţ îl consideră pe noul antrenor de la CSM Ceahlăul drept un tip profesio-nist, un băiat serios, care şi-a probat calităţile, preocupat de noutăţi şi performanţă, dar care va avea nevoie de sprijin. „Obiectivul lui, de a duce echipa în liga a treia, nu-i deloc unul uşor. Când apare presiunea rezultatelor imediate la echipă, nu-i destul să vii doar cu aceşti jucători tineri, crescuţi şi promovaţi din rândul juniorilor lui“.

Înainte de a fi schimbat din funcţia de antrenor principal la CSM Ceahlăul, profesorul Şteţ îşi stabilise câteva repere importante în planurile sale la echipă. Astfel, pe 10 ianuarie, fostul antrenor ar fi vrut reunirea lotului de jucători, iar de pe 15 ianuarie, după vizita medicală obligatorie pe plan local, să înceapă antrenamentele propriu-zise.

Ratarea promovării l-ar afecta „întrucât este vorba şi despre munca mea“

Tot în planurile sale, Toader Şteţ creionase programul pentru două stagii de pregătire cu jucătorii liderei din Liga a IV-a nemţeană. Un cantonament ar fi trebuit să aibă ca obiectiv pregătirea fizică, iar cel de-al doilea, participarea în cadrul unei serii cu jocuri de verificare. Meciurile respective urmau să fie programate în compania adversarilor de mai multe categorii.

„Cert este faptul că de la primăvară, urmează perioada cea mai grea la echipă: jocurile din returul campionatului, etapele din play-off şi, cel mai important, meciurile «barajului» de promovare. Chiar mi-ar părea rău să nu se realizeze obiectivul echipei de a ajunge, din vară, în liga a treia. Spun asta ştiind că este vorba şi despre muncea mea“, a conchis antrenorul Toader Şteţ. 14 este numărul meciurilor pe care formaţia CSM Ceahlăul (lidera seriei campionatului Ligii a IV-a nemţene de fotbal) le va avea de disputat în primăvara anului 2018. Opt vor fi rundele anunţate în retur, iar alte şase jocuri vor fi din programul etapei play-off (lupta pentru stabilirea noii campioane).

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here