Acasă Sport Fotbal / După despărţirea de FC Ceahlăul, fundaşul Alex Ichim vrea să...

Fotbal / După despărţirea de FC Ceahlăul, fundaşul Alex Ichim vrea să joace până la vară în Liga 1 sau în eşalonul secund

1294
1
DISTRIBUIȚI

l de la clubul pietrean consideră că a plecat „pe uşa din dos“

Fundaşul pietrean Alexandru Ichim este foarte aproape de a semna un angajament cu o altă formaţie. Despre perioada pe care a petrecut-o timp de aproape opt ani în cadrul lotului galben-negrilor de la FC Ceahlăul, jucătorul spune că are un singur regret: acela de a fi obligat să plece pe uşa din dos. „În rest, mă despart de clubul Ceahlăul cu inima împăcată că mi-am făcut treaba aici“. În doar două zile, Alex Ichim trebuie să se decidă asupra noului său angajament.

Perioada petrecută în clubul pietrean de fotbal o caracterizează ca fiind una foarte utilă pentru el.

La Ceahlăul, „n-am avut oamenii capabili lângă noi“

„Am fi putut ajunge, cu toţii cei din club, chiar mai bine decât am fost cândva, în plan financiar şi chiar al rezultatelor sportive. S-ar fi întâmplat aşa în situaţia în care am fi avut pe lângă noi acei oameni capabili de mai multe, care să se zbată nu doar pentru ei, ci în special pentru jucătorii care au adus rezultate“. Privind înapoi, Alexandru Ichim aproape că nu mai zăreşte gruparea FC Ceahlăul în ceea ce înseamnă performanţa sportivă la momentul de faţă. „Acum e ascunsă rău, aproape că nu mai există, dar pentru că mai au un nume şi o tradiţie în fotbalul românesc, pentru binele lor, sper să reînvie“. După plecarea lui               Gheorghe Ştefan din club, fundaşul pietrean este de părere că „Pinalty“ nu se va mai întoarce, niciodată, în cadrul grupării care l-a făcut celebru. „Cât a fost el lângă echipă, ne-a fost bine tuturor de pe aici“.

Chivorchian îl vedea „jucător de milioane bune de euro“

La cei 26 de ani ai săi, Alex Ichim nu se consideră un jucător împlinit şi aşteaptă să mai joace câţiva ani buni. „Mai am multe de demonstrat, dar sper să reuşesc toate acestea la un nivel mai înalt, la o echipă mai bună“. Cât timp a activat în curtea Ceahlăului, jucătorul pietrean spune că nu s-a gândit, niciodată, să facă pasul spre echipa naţională. Asta, în ciuda faptului că un fost conducător al clubului pietrean, Gheorghe Chivorchian, l-a apreciat mereu.

„Ichim, dacă ar fi fost mult mai bine lucrat şi şlefuit în perioada junioratului, ajungea un jucător care să valoreze nu sute de mii ci chiar milioane bune de euro!“, se confesa, apropiaţilor, fostul mana-ger general al FC Ceahlăul. La rândul său, Alexandru susţine că nu-i poartă pică antrenorului           Gheorghe Bulacu, cel care l-a format şi promovat în marea performanţă de la nivelul juniorilor. „Nu regret nimic din perioada trecută întrucât aşa au fost vremurile pe atunci. Dacă aş fi fost prin alte părţi, poate că nu ajungeam să joc la nivelul primului eşalon“.

„Interese ale conducerii, care nu ţin neapărat de performanţă“

Politica actualilor diriguitori de la FC Ceahlăul de a-şi lăsa proprii jucători să-şi caute alte angajamente este contestată de fundaşul Ichim. Acesta consideră drept „o altă mare greşeală“ manevra aatualei conduceri a clubului pietrean de fotbal. „Repet: sunt interese care nu ţin, neapărat, de ideea de performanţă a echipei. E problema lor, dar mai grav a fost faptul că noi, jucătorii, am ajuns să fim văzuţi foarte rău, tocmai din cauza conducătorilor. Sunt convins însă că Dumnezeu nu doarme, niciodată!“.

Doar din punct de vedere moral şi-a încheiat conturile cu FC Ceahlăul.

A renunţat doar în primăvară la 15.000 de euro de la FC Ceahlăul

În plan financiar, mai are de recuperat o parte din restanţele cuvenite. „Este vorba de o sumă destul de mare, pentru nivelul fotbalului românesc, chiar şi la nivelul întrecerii ligii secunde“, completează fundaşul vorbind despre datoriile acumulate în ultimii doi ani de zile: ultimul an de Liga 1 şi Liga a II-a. În februarie 2015 a fost pus de şefi să renunţe la o primă datorie de 15.000 de euro, iar în vară i s-a cerut şi lui să facă uitată o altă sumă importantă din banii cuveniţi de la FC Ceahlăul.   Vinovaţi de situaţia critică pe care FC Ceahlăul a ajuns să o traverseze, fundaşul Ichim îi consideră pe foştii conducători din club, nicidecum pe actualul acţionar majoritar italian. „Massone este un afacerist. El nu a venit la Ceahlăul cu gând să facă performanţă, să ridice echipa la nivelul dorit de noi toţi. A venit doar ca să câştige bani. Vina nu-i a lui Massone, ci a foştilor conducători, care au răspuns de echipă şi care l-au împiedicat şi pe Massone să mai câştige, aşa cum şi-a dorit“.

Ofertat de peste tot: din Liga 1 şi chiar de la Bradul Borca

Scăpat liber de contract şi sănătos după o perioadă de calvar trăită la FC Ceahlăul, fundaşul Ichim susţine că are acum mai multe oferte decât s-ar fi aşteptat. „Sunt chiar foarte bune, însă abia la mijlocul lunii mă voi decide încotro o apuc“. Pietreanul lasă de înţeles că a fost contactat de la grupări din toate cele patru ligi interne. Imediat după trecerea în nou an 2016, Alex a fost sunat cu propunerea de a juca, până la vară, chiar şi pentru campioana de toamnă a întrecerii judeţene, Bradul Borca.

Dezinteresat momentan de partea financiară, jucătorul ar accepta propunerea unui club unde există seriozitate. „Până la vară ţin doar să mă pun pe picioare în plan fizic şi psihic. După ultimul an trăit la FC Ceahlăul, recunosc faptul că am decăzut în ambele planuri!“. Cel mai important obiectiv pentru Alex Ichim vizează transfe-rul la o formaţie din străinătate. „Sper ca măcar doi-trei ani să-i pot juca «afar㻓. Cel mai mult i-ar conveni un campionat în Anglia sau Italia. „Chiar şi acum, înainte de sărbători, a existat posibilitatea de a pleca în străinătate. Am fost contactat din Spania, Cipru, Polonia, Ungaria şi a existat o încercare chiar şi din Israel“. Toate propunerile a trebuit să le refuze, bazat fiind pe faptul că nu va putea face faţă, acum. „Nu mă simt pregătit, la nivelul actual“.

Dorit în Liga 1 de echipele aflate pe locurile 5-9

Chiar şi fostul său coechipier de la FC Ceahlăul, Andrei Viţelaru i-a facilitat o legătură cu antrenorul grupării la care joacă, în Liban. la finele săptămânii în curs, fundaşul pietrean vrea să negocieze posibilitatea încheierii unui contract, la nivelul Ligii 1. Două sunt grupările ce şi-au manifestat interesul de a-l transfera. „Sunt echipe de locurile 5-9 în clasament“, vine completarea jucătorului. Costel Enache, Marin Barbu şi brazilia-nul Ze Maria au fost antrenorii care i-au plăcut cel mai mult lui Alex Ichim, în perioada cât a îmbrăcat tricoul Ceahlăului. Fundaşul nu crede că valoarea jucătorului este criteriul principal care-l poate ajuta în promovarea spre o echipă mare. „Interesele sunt foarte multe şi foarte uşor nu poţi ajunge în top“. (C. A.)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here