Acasă Sport Fotbal / După experimentele păguboase cu FC Ceahlăul şi Rapid Bucureşti, antrenorul...

Fotbal / După experimentele păguboase cu FC Ceahlăul şi Rapid Bucureşti, antrenorul de portari: Radu Lefter şi-a găsit echipă: în Arabia Saudită

1042
0
DISTRIBUIȚI

l la Al Taawon, reprezentantul nostru face parte din staff-ul tehnic condus de Costel Gâlcă

Antrenorul pietrean Radu Gabriel Lefter are, din nou, un contract de muncă. Tehnicianul specializat cu pregătirea portarilor a dat curs unei noi oferte de a antrena. După experienţele păguboase din ultimii ani cu FC Ceahlăul şi Rapid Bucureşti (grupări aflate în faliment), de această dată, propunerea a fost una de nerefuzat pentru reprezentantul nostru. Lui Radu Lef-ter, noul angajament i-a fost propus de unul dintre antrenorii tineri, de succes în România. Antrenorul nostru a răspuns afirmativ solicitării venită din partea lui Costel Gâlcă pentru a-i completa acestuia staff-ul în noua provocare. De la începutul săptămânii trecute, Lefter, Gâlcă şi ceilalţi oficiali din echipa antrenorului român se află în Arabia Saudită. Acolo au semnat contractul cu Al Taawon, o formaţie aflată pe locul 11 (dintr-un total de 14 competitoare) în campionatul Liga Pro, cu doar 5 puncte în 6 etape. Alături de Radu Lefter, în staff-ul lui Costel Gâlcă a mai fost adus şi Dumitru Uzunea, cel care i-a fost colaborator lui Gâlcă atât la Steaua, în stagiunea în care roş-albaştrii au câştigat „tripla“ (campionat, Cupa României şi Cupa Ligii), cât şi la Espanyol Barcelona.

La formaţia din Arabia Saudită Radu Lefter şi Costel Gâlcă îl vor avea în lot şi pe Ricardo Machado, fostul fundaş al lui Dinamo. Al Taawon a mai fost antrenată de trei antrenori români până acum: Gigi Mulţescu (iulie-decembrie 2010), Florin Motroc (decembrie 2010 – decembrie 2011) şi Grigore Sichitiu (decembrie 2011 – aprilie 2012). Înţelegerea se întinde pe doi ani, plus opţiune de prelungire pe încă unul. Pe lângă salariul de un milion de dolari pe an, Gâlcă va avea şi bonusuri de obiectiv: 500.000 de dolari în cazul câştigării titlului şi 350.000 de dolari pentru cucerirea „Cupei Prinţului“. Al Taawon se află la 10 puncte în spatele noului lider, Al Hilal, formaţie unde „interimatul“ pe banca tehnică este asigurat de un alt fost antrenor al Ceahlăului, Ciprian Panait.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here