Acasă Sport Fotbal – FC Ceahlăul: Astăzi înfruntă „satelitul“ lui Lazio

Fotbal – FC Ceahlăul: Astăzi înfruntă „satelitul“ lui Lazio

748
4
DISTRIBUIȚI

 

La cinci zile după sosirea în cantonamentul italian de la Monterosi, formaţia pietreană de primă ligă FC Ceahlăul începe seria meciurilor amical-internaţionale de pregătire. Astăzi, de la ora locală 14.30 (o oră mai târziu în ţară), ai noştri vor avea de înfruntat gruparea satelit aparţinând echipei italiene din serie A, Lazio Roma. „Va fi un test excelent pentru băieţii care formează acum efectivul Ceahlăului, sub comanda noului antrenor, brazilianul Ze Maria. Este un început de cantonament, iar meciul de verificare cu formaţia a doua a clubului Lazio ne poate spune, concret, de la ce nivel pornim etapa testelor“, spunea, ieri, administratorul delegat al delegaţiei pietrene, Renzo Rossi.

18 a fost numărul jucătorilor plecaţi de la Piatra-Neamţ în sta-giul italian: Calancea, Jovic (portari); Cazan, Gorea, Rusu, Slavickas (fundaşi); Căruţă, Chitoşcă, Drăghiceanu,              Gheorghiu, Margină, Onciu, Popadiuc, Ştefănescu, Tabacariu (mijlocaşi); Cârjan, Balint, Mândruşcă (atacanţi). Acestora li s-au adăugat alţi jucători străini, pe parcursul primelor antrenamente efectuate la Monterosi.

Atacantul grec Sialmas, cel mai aproape de a fi legitimat la Ceahlăul

Ieri, preşedintele Viorel Măstăcăneanu lăsa de înţeles că dintre toţi jucătorii aduşi la probe de noua conducere italiană a Ceahlăului, atacantul grec Dimitrios Sialmas este cel mai aproape de a fi legitimat în lotul nemţenilor. „Pentru actele lui de legitimare se lucrează deja“. Sialmas, fost component al echipei naţionale de tineret a Greciei a jucat ultima dată la Platanias, în ţara natală. Despre grec, directorul sportiv al Ceahlăului, Renzo Rossi, susţine că atacantul Sialmas a terminat etapa juniora-tului în curtea şcolii olandeze Ajax Amsterdam.

Şase italieni şi brazilieni ajunşi acum la testele Ceahlăului

Pe parcursul testelor din etapa stagiului italian de pregătire, oficialii clubului nostru urmează să se decidă şi asupra posibilităţii de a-i achiziţiona pe jucătorii italieni şi brazilieni ajunşi la locaţia de cantonament a pietrenilor, stabilită la Monterosi. „Şase jucători italieni, dar şi brazilieni numără acum, în plus, efectivul nostru“, declara Renzo Rossi, completat, de acasă, de Viorel Măstăcăneanu: „Italieni sunt doi sau trei, între care un portar şi restul mijlocaşi şi fundaşi“. Preşedintele pietrean de la FC Ceahlăul urmează să ajungă şi el lângă echipă, în Italia, dar în etapa a doua a stagiului. „Vreau să văd ultimele două meciuri, în 5-6 sau 6-7 februa-rie“. 9 februarie va fi ziua în care lotul formaţiei pietrene de primă ligă va reveni acasă.

Valoarea achiziţiilor iernii le dau răspunsul obiectivului în campionat

Ternana (locul 13 din cele 15 competitoare ale Seriei B), Viterbese Calcio (locul II în Serie D) si Real Monterosi vor mai fi adversarele formaţiei Ceahlăul în celelalte trei jocuri de verificare programate de antrenorul brazi-lian Ze Maria la Monterosi.

Pentru FC Ceahlăul, realizarea obiectivului de evitare a retrogradării în acest sezon de Liga 1 va depinde foarte mult de etapa achiziţiilor făcute în această pauză competiţională.

Cu 14 puncte obţinute în primele 17 etape ale stagiunii, la finalul turului de campionat, galben-negrii pietreni ocupau locul 15 (retrogradabil) din 18 competitoare. Patru este numărul de puncte care-i separă pe ai noştri, în clasament, de primul loc (12) ce asigură evitarea retrogradării la terminata competiţiei primei ligi.

(Ciprian AVĂDANEI)

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here