Acasă Sport Fotbal – Liga a II-a Plecaţi ca pescarii, jaloane pe teren

Fotbal – Liga a II-a Plecaţi ca pescarii, jaloane pe teren

906
0
DISTRIBUIȚI

Gloria Buzău – FC Ceahlăul 8-1 (3-0)

l onoarea pietrenilor a fost salvată de golul frumos reuşit de Copoţ-Barb, la 6-0, când scorul anunţa deja umilinţa Ceahlăului l pentru gazde a marcat jumătate de echipă: Răduca (18, 26), Burlacu (33, 54), Danciu (46), Koprindzhiyski (64 pen.), N. Popescu (89 şi 90)

 

Au arbitrat: Claudiu Cornel Marcu (Constanţa) – Florin Liviu Burlacu (Urziceni) şi George Bogdan Duţă (Bacău)

Formaţii:

Gloria: Sîrbu (66 Andrieş) – Popescu, Vîrtej, Vlaicu (cpt.), Agache – Marcu, Voicu – Danciu, Koprindzhiyski (70 Marcu), Burlacu (55 Ioniţă) – Răduca. Antrenor: Viorel Ion.

Ceahlăul: Al. Barna (cpt.) – Mitrofan, Smău (56 Olteanu), Călin, Margină – Tăbăcariu, Barb-Copoţ (81 Ştefăniţă) – Antim, Drăghiceanu, Mateiciuc – Nedelcu (69 Ungureanu). Antrenor: Valentin Vasile Avădanei.

 

Încă divizionară secundă, gruparea pietreană de fotbal Ceahlăul rămâne pe ultimul loc în competiţia fazei play-out (lupta pentru evitarea retrogradării) din seria I a Ligii a II-a. Înfrângeri ale echipei galben-negre pietrene, contabilizate în partide oficiale de campionat cu puţin timp înainte de Sărbătoarea Paştelui au tot existat, cu certitudine. Dar un eşec la scor de maidan administrat unor copii treziţi cu noaptea-n cap, asemeni pescarilor, pentru o deplasare umilitoare şi trimişi pe drum chiar în ziua meciului de la Buzău, cu siguranţă nu a mai             existat în istoria FC Ceahlăul SA. Fără vitaminizare şi cu mâncare tip pacheţel, tinerii jucători ai formaţiei pietrene au fost anemici în deplasarea de sâmbătă, la cea de-a patra etapă din play-out.

 

Înfrângere istorică pentru eşalonul secund în dreptul Ceahlăului

 

În faţa unei alte echipe aflată tot în insolvenţă, Gloria Buzău (dar lideră în clasamentul turneului din zona retrogradabilă), junii Ceahlăului au suferit o înfrangere istorică în eşalonul secund. Pietrenii au pierdut la şapte goluri diferenţă (1-8). Înaintea deplasării dezastruoase de la Buzău, Ceahlăul mai pierduse la şapte goluri diferenţă în campionatul primei ligi în anul 2003, la victoria izbutită de dinamoviştii bucureşteni, pe terenul propriu. De atunci, formaţia pietreană de fotbal a mai încasat de două ori un 6-0: o dată cu Poli Timişoara şi apoi pe Borzoghean, la vizita studenţilor de la U. Cluj. Umilinţa este cuvântul care a ajuns să ca-racterizeze, acum, tabăra galben-negrilor. Ca şi retrogradată în liga a treia, FC Ceahlăul a câştigat un singur meci în 2016: cel cu Oţelul Galaţi, echipă aflată deja în faliment. În ultimele şase meciuri, Ceahlăul a pierdut de fiecare dată, încasând 22 de goluri şi marcând doar unul.

Acesta i-a aparţinut mijlocaşului Barb-Copoţ la me-ciul de sâmbătă, în minutul 61, cu un şut de la 25 de metri direct în vinclul porţii gazdelor.

 

Valentin Avădanei: „Un 9-5 era mult mai aproape de adevăr“

 

În ciuda înfrângerii lamentabile de sâmbătă pe terenul Gloriei Buzău, antrenorul Valentin Avădanei spunea că meciul s-ar fi putut încheia cu goluri mai multe marcate de proprii jucători. „Nu exagerez cu nimic spunând că această partidă se putea termina altfel. Cred că un 9-5 era mult mai aproape de adevăr“, a încercat antrenorul să mai scuze nereuşitele junilor din propria-i echipă.

La 1-0, o ocazie importantă în contul Ceahlăului am notat-o în dreptul lui Nedelcu, atacant care, la fel, nu l-a putut învinge pe Sîrbu, după un şut ce a trimis balonul puţin alături de poartă. La 4-0 Ceahlăul a lovit bara porţii gazdelor prin Margină, jucător care alături de alţi trei coechipieri (portarul Barna, Călin şi Tăbăcariu) ajunsese la stadionul buziian chiar înainte de startul partidei de sâmbătă. Cei patru jucători ai Ceahlăului participa-seră cu o zi în urmă la un meci test în Italia. Margină, Tăbăcariu, Barna şi Călin fuseseră duşi de administratorul special al clubului pietrean de fotbal la Messina pentru probe de joc. „Au fost utilizaţi doar într-un meci de verificare, la capătul căruia nu le-a spus nimeni, nimic, dacă mai prezintă interes, dacă pot să plece ori să mai rămână“, au declarat apropiaţii echipei FC Ceahlăul.

Şi totuşi… Antim a ratat deschiderea scorului în secunda 35

 

La fel de adevărat este şi faptul că până la golul de 1-0 al buzoienilor, în secunda 35, pietrenii ar fi putut deschide scorul dacă Antim, scăpat în situaţie de „unu la unu“ cu portarul advers, ar fi fructificat oportunitatea de gol pe care a avut-o.

În plus, oficialii formaţiei pietrene s-au plâns că în jocul de sâmbătă, gazdele de la Gloria au primit, gratuit, „un penalty care nu s-ar fi acordat niciodată în condiţiile date: umăr la umăr cu adversarul“, după cum povesteau fundaşii de la Ceahlăul. La rândul său, antrenorul Valentin Avădanei s-a plâns de prestaţia arbitrajului la faza în care (min. 35), mijlocaşul Marian Drăghiceanu a fost lovit, intenţionat, de un adversar. „Am crezut că-i zboară toţi dinţii din gură, după o lovitură aplicată perfect, cu cotul, de un adversar, chiar sub ochii arbitrului asistent“.

 

Antrenorul face muncă benevolă de 7 luni în curtea FC Ceahlăul

 

Asemeni jucătorilor săi, de acelaşi tratament în cadrul grupării FC Ceahlăul are parte şi antrenorul Valentin Avădanei. Înlocuitor al profesorului Lidi Chertic (învoit de la echipă pentru rezolvarea unor probleme personale de natură medicală), Valentin Avădanei continuă să facă muncă benevolă şi faptă creştină, acceptând să antreneze fără salariu de şapte luni, la FC Ceahlăul. Pentru Valentin Avădanei, jocul de sâmbătă la Buzău a fost al doilea în calitate de antrenor principal pe banca galben-negrilor. În situaţia în care se vor mai găsi fonduri pentru organizarea partidei, următorul meci oficial al echipei Ceahlăul în turneul play-out din seria I a eşalonului secund este programat pentru ziua de sâmbătă 7 mai, la vizita celor de la CS Baloteşti.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here