Acasă Sport Fotbal – Liga a II-a: Prea mici în faţa nou-promovatei călărăşene

Fotbal – Liga a II-a: Prea mici în faţa nou-promovatei călărăşene

923
0
DISTRIBUIȚI

l Dunărea Călăraşi – FC Ceahlăul 1-0 (1-0)

n marcator: V. Alexandru (8)

n stadion: Municipal

n spectatori: 1.500

n au arbitrat: Eduard Ioniţă (Constanţa) – Petruţa Iugulescu (Târgovişte) şi Mihaela Ţepuşă (Bucureşti)

n formaţii:

Dunărea: C. Lungu – Ţenea, B. Panait (cpt.), M. Popescu, M. Mureşean – S. Matei, Vână (62 Al. Stoica), Preoteasa, Alami – Vădrariu (57 Sg. Popescu), V. Alexandru (87 M. Chiţu). Antrenor: Adrian Mihalcea.

Ceahlăul: Al. Barna (cpt.) – Mitrofan, Napoli, Ortega, Cerra – Mendy (82 Drăgiceanu), Galan, Margine – Hidalgo, Lupei (71 D. Nedelcu), B. Gomis (64 Bamba). Antrenor: Stefano Maccoppi.

n eliminat: Preoteasa pentru cumul de cartonaşe galbene: 30 şi 56

 

Arbitrajul şmecheresc al „centralului“ Ioniţă, câteva erori proprii ale jucătorilor noştri şi jocul precis când şi cât a trebuit (la rezultat) făcut de călărăşeni au condus la înfrângerea la limită a pietrenilor. Sâmbătă, în primul joc oficial din 2016 (etapa a 19-a a sezonului), Ceahlăul a cedat pe terenul liderei la goleveraj din seria I a ligii secunde. De pe urma eşecului, galben-negri pietreni rămân tot ultimii din clasamentul cu 13 competitoare, postură care la vară trimite, direct, la re-trogradarea în Liga a III-a.

Ceahlăul a avut prima oportunitate de gol, la 0-0

Într-un duel în care localnicii îşi puneau la început doar problema scorului în victoria favoriţilor contra „lanternei roşii“ a clasamentului, prima oportunitate a meciului de sâmbătă le-a aparţinut alor noştri. Gomis şi Mendy au dus faza din minutul 1 al meciului în apropierea porţii gazdelor, ultimul a apucat să centreze în forţă din marginea careului mare al localnicilor, însă în lipsa unui alt coechipier al acestuia, balonul a fost reţinut de portarul Lungu.

  1. Alexandru – „naşul“ Ceahlăului şi în retur

Gazdele au început meciul în forţă, însă Matei (min. 2) a ratat ţinta din zece metri. În ciuda faptului că s-a marcat doar o singură dată, partida a avut un ritm susţinut de joc, mai ales în prima repriză.

Practic, călărăşenii au câştigat meciul în primele zece minute, atunci când golgheterul Valentin Alexandru şi-a trecut în cont cel de-al patrulea său gol marcat în poarta Ceahlăului, în acest sezon. După „tripla“ din tur, pe Borzoghean, „vârful“ Dunării Călăraşi a fost „naşul“ alor noştri şi la returul de sâmbătă.

„Succes pe mai departe şi să scăpaţi de retrogradare!“

„Succes pe mai departe şi chiar ne-am dori să scăpaţi de re-trogradare!“, le-a urat atacantul gazdelor, adversarilor de sâmbătă, în finalul disputei pe care tot el a decis-o. Golul victoriei a venit în minutul 8, după ce Alexandru a profitat de o pasă greşită, trimisă pe centrul terenului de fundaşii pietreni. Atacantul Dunării n-a stat mult pe gânduri dar a avut timp         să-şi calculeze paşii înaintea şutului fără preluare, de la 17 metri, poziţie centrală, în stânga portarului Barna, mingea ricoşând în plasă din bara laterală.

Surprinzător sau nu, golgeter-ul călărăşean V. Alexandru a revenit sâmbătă ca titular în echipă, după ce în pauza competiţională de iarnă nu a evoluat în niciun meci din perioada de pregătire, pentru liderul din Seria B1.

Ortega, două ratări din situaţii similare

După acel 1-0 aşteptat, ai noştri au preluat iniţiativa. Cu o centrare de pe banda laterală, Galan (min. 16) şi-a servit colegul spaniol, pe Ortega, însă lovitura de cap a fundaşului din careul mic al gazdelor fost salvată de portarul Lungu. Opt minute mai târziu, lansat foarte bine pe culoar de Mendy, Gomis avea să fie blocat, în extremis, de un apărător al Dunării, chiar în faţa porţii călărăşene. Imediat a venit o altă ocazie irosită de masivul fundaş Ortega; la capătul unei noi centrări plecată din gheata lui Galan, stopperul nostru a reluat, tot cu capul, dar cu mai cu boltă, situaţie care i-a uşurat misiunea portarului gazdelor să reţină mingea.

Până ca Preoteasa să primească primul cartonaş galben care avea să-i „asigure“ ulterior eliminarea, arbitrul Eduard Ioniţă şi-a dovedit simpatia faţă de tabăra gazdelor în minutul 29. Dacă „centralul“ bucureştean ar fi aplicat corect re-gulamentul, dunărenii ar fi putut încheia meciul cu doi oameni mai puţini, iar victoria, probabil, nu ar mai fi fost obţinută atât de lesne. Într-un duel cu Simone Napoli, Vână de la gazde cade prea uşor în careul pietrean. Pentru simulare, mijlocaşul gazdelor a fost iertat de arbitrul Ioniţă care, nu acordase nici penalty pentru Dunărea.

Surprinzător, jucătorul pe care călărăşenii l-au împrumutat de la Academia Hagi a protestat în minutele imediate, dar tot nu a fost penalizat cu avertisment de acelaşi arbitru. În minutul 33, Vădrariu este lansat pe partea stângă în careu de către Alami, scapă singur cu Barna dar îşi face mingea prea lung, caută contactul cu portarul nostru, iar arbitrul îi acordă, corect, cartonaş galben pentru simulare. În minutul 42, Vână primeşte în sfâşit cartonaşul galben, după un faul „la rupere“ asupra lui Mitrofan, la mijlocul terenului. Fostul jucător al Viitorului a rămas însă pe teren datorită faptului că în minutul 29 nu a fost avertizat pentru simularea din careul Ceahlăului.

  1. Panait şi Popescu au ratat desprinderea după care meciul s-a închis

După reuşita lui V. Alexandru, gazdele au forţat desprinderea în alte două rânduri, prin fazele fixe. Vădrariu a centrat perfect din corner, dar nici B. Panait (37) şi nici Popescu (44) n-au izbutit să înscrie în urma loviturilor de cap din careul nemţean. Din minutul 56 când Preoteasa a fost eliminat pentru cumul de avertismente, Dunărea Călăraşi a jucat ceea ce a trebuit: fără presiune, conservând avantajul mic folosindu-se de toate tertipurile: la disperare, cu multe trageri de timp, copii de mingi uitaţi prin tribune şi mingile de rezervă dispărute de lângă teren. În plus, antrenorul Mihalcea a ştiut să-i schimbe, la timp, pe Vădrariu (istovit) şi Vână (mult prea nervos), cu alţi jucători care au rupt ritmul meciului în folosul avantajului de pe tabelă.

Nici Costel Ilie, cu Rapid CFR Suceava, nu a câştigat

Spre deosebire de călărăşeni, care-şi văd de lupta directă cu Rapid Bucureşti pentru promovare, ai noştri sunt obligaţi să înceapă să şi câştige mai întâi pentru a anula diferenţa de puncte faţă de penultima clasată, Oţelul, iar mai apoi pentru a-şi oferi variante consistente de a trece cu bine şi din etapa play-out.

Asemeni Ceahlăului, nici antrenorul pietrean Costel Ilie nu a avut parte de un rezultat pozitiv în primul joc oficial din anul 2016. Noua formaţia a tehnicianului nostru, Rapid CFR Suceava, a pierdut pe terenul propriu în jocul de sâmbătă. Rezultatele complete înregistrate în etapa a 19-a a seriei I din Liga a II-a au fost: Dacia Unirea Brăila – Farul Constanta 4-0 / SC Bacău – Oţelul Galaţi 3-0 / Rapid CFR Suceava – ACS Berceni 1-2 / Bucovina Pojorâta – CS Baloteşti 1-1 / FC Clinceni – Rapid Bucureşti 0-2. Pentru Ceahlăul urmează jocul de pe teren propriu (sâmbătă, ora 11) în compania celor de la Dacia Unirea Brăila, iar miercuri, 9 martie, în etapa intermediară, disputa de pe terenul Bucovinei Pojorâta.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here