Acasă Sport Fotbal – Liga a III-a: Faceţi loc, Romanul pe primul loc!

Fotbal – Liga a III-a: Faceţi loc, Romanul pe primul loc!

581
0
DISTRIBUIȚI

CSM Roman – AFK Csiksereda M. Ciuc 4-1

l au marcat: M. Popa (7, 35, 56), M. Marin (23 pen.) / Laszlo Hodgyai (55)

Echipa de fotbal CSM Roman a devenit noua lideră a seriei I în campionatul Ligii a III-a interne de fotbal. Sporting Lieşti este singura echipă din serie care a acumulat trei victorii, însă gruparea gălăţeană a început sezonul cu o penalizare de 6 puncte, sancţiune dictată de Fe-deraţia Română de Fotbal.

Vineri după-amiază, 8 septembrie, echipa antrenată de Gabi Ţapu şi Iosif Susanu a susţinut prima reprezentaţie din acest sezon pe terenul propriu. Neînvinsă în primele două etape (dar fără punctaj maxim), tabăra romaşcană a îngenunchiat formaţia ciucană. Popa, fraţii Marin, Dutciuc şi compania au avut în faţă un adversar harghitean care sezonul precedent a activat în lupta pentru promovarea în liga secundă: AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. În pofida faptului că le-a fost anulat un gol, nemţenii şi-au dominat partenerii de întrecere. Cele două goluri marcate de Mădălin Popa în minutele 7 şi 35, plus reuşita lui Marian Marin dintr-un penalty în minutul 23 au asigurat scorul de neprezentare în curtea localnicilor. Pentru oaspeţi a punctat Laszlo Hodgyai (min. 55), dar la interval de numai câteva secunde, veteranul Mădălin Popa (min. 56) a refăcut diferenţa de trei goluri în contul Romanului.

Atilla Vago, antrenorul formaţiei harghitene AFK Csikszereda spunea că meciul de vineri a reprezentat o dezamăgire uriaşă pentru propria-i echipă. „Am încasat o lovitură de moral foarte puternică. Am jucat fără responsabilitate, am făcut greşeli individuale foarte mari şi acest lucru ne-a făcut să fim incapabili de a mai reveni în joc“. Vago a remarcat plusurile adversarilor la toate capitolele: atitudine, dorinţă, viteză şi chiar la realizările tehnice. „Golurile au fost foarte frumoase din partea lor, dar una peste alta chiar au meritat pe deplin să câştige“, a completat jucătorul taberei ciucanilor.

Pentru CSM Roman, următorul meci din campionatul Ligii a III-a interne este anunţat pe 16 septembrie, în deplasare la ACS Olimpic Cetate Râşnov. Până la respectiva înfruntare, Popa şi compania urmează să dispute, tot pe terenul propriu, un alt meci oficial. Acesta este programat peste numai două zile, în cadrul turului III al sezonului nou (2017-2018 de Cupa României. Miercuri, romaşcanii au de înfruntat pe „Moldova“ replica divizionarei secunde Ştiinţa Miroslava. Partida va începe de la ora 16.30 şi se joacă într-o singură manşă.

Celelalte partide ale etapei cu numărul trei din seria I a Ligii a III-a interne de fotbal s-au terminat cu următoarele rezultate: AFC Odorheiu Secuiesc – Me-talosport Galaţi 14-0 / CSM Focşani – Suporter Club Oţelul Galaţi 1-1 / Buco-vina Rădăuţi – AFC Hărman 0-1 / Sănătatea Darabani – Aerostar Bacău 3-3 / Avântul Valea Mărului – Sporting Lieşti 1-3 / KSE Tg. Secuiesc – Olimpic Cetate Râşnov 2-0. CSM Paşcani a stat. (C.A.)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here