Acasă Sport Fotbal – Liga a III-a: Iarăşi învinşi, acasă

Fotbal – Liga a III-a: Iarăşi învinşi, acasă

683
0
DISTRIBUIȚI

CSM Roman – Ştiinţa Miroslava 2-3 (0-2)

Echipa nemţeană de liga a treia, CSM Roman rămâne departe de perioada meciurilor oficiale terminate cu victorie. Vineri, 31 martie, runda cu numărul 20 a sezonului primei serii din campionatul Ligii a III-a de fotbal a programat reprezentantei noastre un noul meci pe terenul propriu. Adversară pentru elevii antrenorilor Gabi Ţapu şi Iosif Susanu a fost formaţia ieşeană Ştiinţa Miroslava, grupare înscrisăm, asemeni harghitenilor de la AFK Csiks-zereda Miercurea Ciuc în lupta pentru promovarea la nivelul campionatului Ligii a II-a interne. Din nefericire, nemţenii s-au aflat vineri aproape tot timpul jocului în urmărirea adversarilor pe tabela de marcaj. Prin reuşitele lui Andrei Nemţanu (min. 22), respectiv Alex Taciuc (min. 28), oaspeţii şi-au asigurat golurile victoriei primei reprize. În actul secund, gazdele au dovedit poftă de gol, dar meciul s-a terminat tot cu succesul ieşenilor, care au mai punctat în minutul 70 prin Agrigoroaei. Golurile romaşcanilor au purtat semnătura lui Sorin Dutciuc (min. 58) şi Andrei Florean (min. 62), ultimul transformând o lovitură de pedeapsă.

Graţie victoriei la limită adjudecată vineri pe stadionul „Moldova“ din Roman, ieşenii de la Ştiinţa Miroslava au egalat lidera din Miercurea Ciuc la numărul de puncte pe linia de clasament. Harghitenii sunt avantajaţi de numărul mai mic de goluri primite, doar 12, spre deosebire de ieşenii din Miroslava, care au încasat 22 de goluri. În plus, ciucanii de la AFK Csikszereda au disputat un meci mai puţin faţă de adversarii lor din lupta pentru câştigarea seriei. Cei din Miercurea Ciuc au fost împiedicaţi vineri în drumul spre victorie de un antrenor pietrean: Mihai Ionescu. Tehnician al „aviatorilor“ de la Aerostar Bacău, acesta a reuşit să obţină un punct în partida de vineri (scor 1-1), rezultat în urma căruia băcăuanii sunt pe locul IV.

La rândul lor, cei de la CSM Roman se îndepărtează mai mult de obiectiv (clasarea între primele cinci locuri ale seriei la finalul sezonului). După cele 20 de etape derulate în seria I, momentul actual îi găseşte pe oficialii taberei nemţene pe locul 8 în clasament, cu 27 de puncte contabilizate în opt victorii şi trei rezultate de egalitate. Runda viitoare programează romaşcanilor deplasarea pe terenul celor de la Atletico Vaslui, echipă aflată chiar deasupra locului nemţenilor în clasament.

Celelalte rezultate ale etapei 20 din seria I a eşalonului trei fotbalistic intern au fost: Sportul Chişcani – Metalosport Galaţi 1-0 / Olimpic Cetate Râşnov – Avântul Valea Mărului 1-1 / Sporting Lieşti – AFC Odorheiu Secuiesc 5-0 / SC Bacău – CSM Paşcani 3-1 / Olimpia Rm. Sărat – Atletico Vaslui 5-0. AFC Hărman a stat.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here