Acasă Sport Fotbal – Liga a IV-a / În faţa adversarei care a pus...

Fotbal – Liga a IV-a / În faţa adversarei care a pus cele mai multe probleme la jocurile de acasă, ieri a fost o nouă: Victorie la scor de „neprezentare“

253
0
DISTRIBUIȚI

CSM Ceahlăul – Speranţa Răuceşti 3-0 (2-0)

CSM Ceahlăul a trecut cu bine şi peste runda cu numărul 6 în campionatul primului eşalon fotbalistic la nivel judeţean. Ieri, galben-negrii au încheiat victorioşi un alt derby în competiţia Ligii a IV-a nemţene de fotbal. A fost meciul de pe terenul propriu cu Speranţa Răuceşti, gruparea care a produs prima înfrângere în actuala stagiune pentru campioana în exerciţiu, Enadani Poiana Teiului. Andreş (min. 5), căpitanul Barb-Copoţ (min. 24) şi Pintilie (min. 80) au înscris golurile celei de-a şasea victorii consecutive pentru tabăra pietreană, succes în urma căruia CSM Ceahlăul continuă să fie lideră în ierarhia celor zece competitoare.

„Prin jocul de ansamblu, ca şi consistenţă ori posesie, cei din Răuceşti au fost adversarii care ne-a pus cele mai multe probleme. Vorbesc aici despre meciurile susţinute pe terenul propriu, în acest nou sezon de campionat“. Spusele profesorului Toader Şteţ, antrenorul celor de la CSM Ceahlăul, la capătul duelului cu Speranţa Răuceşti se vor a avertiza şi mai mult echipa pietreană, înaintea viitoarelor trei meciuri „de foc“ în campionat: cu Poiana Teiului, Ion Creangă şi Horia anunţate în rundele ime-diate.

Duelul de ieri, pe cunoscuta arenă a Borzogheanului, a strâns aproape 300 de spectatori în tribunele stadionului „Municipal-Ceahlăul“. Adversara pietrenilor a fost Speranţa Răuceşti, una dintre fostele campioane ale competiţiei judeţene de fotbal, iar nu mai departe de astă-vară, una dintre participantele turneului play-off pentru desemnarea câştigătoarei campionatului Ligii a IV-a. Într-un decor excelent, pe un teren considerat la momentul actual drept „între cele mai bune patru din ţară“, după cum anunţa administratorul Lucian Amarghioalei, înfruntarea s-a dovedit a fi una plăcută ochiului, cu multe faze de poartă. La spectacolul fotbalistic de pe teren o contribuţie şi-au adus-o şi adversarii prin oportunităţile frumoase de gol, irosite. De la gazde, ocazii de gol au mai fost ratate, cât pentru alte trei sau chiar patru meciuri, de jumătate de echipă: Ungureanu (12, 22, 90^3), Barb-Copoţ (16, 82), Mateiciuc (34, 73), M. Rusu (44, 84), Smău (90). La rândul lor, cei din Răuceşti au ratat întâlnirea cu golul prin Borcilă (10), Cucoş (36 şi 59). Jocul de ieri pe Borzoghean între CSM Ceahlăul şi Speranţa Răuceşti a fost arbitrat de o brigadă romaşcană de arbitri formată din Marius Diaconu – Cătălin Dumitriu şi Alexandra Rusu, iar ca observator al AJF a fost delegat Ionuţ Nicolae Nacu. Cele două competitoare au trimis pe teren următoarele formule de echipă:

CSM Ceahlăul: Cîmpianu – Rusu, V. Rotaru, Andreş, Albu – R. Vasile, C. Rotaru, Copoţ-Barb (cpt), Zaharia – Ungureanu – Mateiciuc. Au mai jucat: Smău, Sîrbie, Popa, Pintilie.

Speranţa: M. Chelaru – Tudorache, Zavate, Straton, Sobaru, Petrescu, Ciocoiu, Vavriţa, Borcilă, Brighiu, Cucoş (cpt). Au mai jucat: Boteanu, Ştribets, Afloarei.

Derby-ul de la Horia, adjudecat de gazde

În celelalte patru partide ale rundei de ieri, a şasea a stagiunii la nivelul campionatului Ligii a IV-a nemţene de fotbal, gazdele au învins într-o singură altă dispută, un joc s-a terminat cu rezultat de egalitate, iar oaspeţii au câştigat toate punctele în două confruntări. Campioana en-titre din Poiana Teiului nu a mai lăsat loc de alte surprize  şi a încheiat învingătoare, încă de la pauză, derby-ul de pe terenul Voinţei Ion Creangă. Celălalt derby al locurilor fruntaşe a fost tranşat de Victoria Horia, în propriul fief, la vizita cimentiştilor bicăjeni, în vreme ce „pădurarii“ din Borca au plecat, în mod oarecum aşteptat, victorioşi de pe tărâmul zimbrilor din Vânători-Neamţ. Rezultatele complete ale jocurilor de ieri în etapa a 6-a a seriei Ligii a IV-a nemţene de fotbal au fost: Voinţa Ion Creangă – Enadani Poiana Teiului 1-5 / CSM Ceahlăul Piatra-Neamţ – Speranţa Răuceşti 3-0 / Victoria Horia –  Cimentul Bicaz 2-1 / Zimbrul Vânători Neamţ – Bradu Borca 2-3 / Moldova Cordun – Steel Man Tg. Neamţ 1-1.

Etapa viitoare (duminică, 8 octombrie, ora 11) programează alte derby-uri în seria primului eşalon fotbalistic la nivel judeţean. Programul complet al rundei a VII-a arată astfel: Spe-ranţa Răuceşti – Victoria Horia / Enadani Poiana Teiului – CSM Ceahlăul / Steel Man Tg. Neamţ – Voinţa Ion Creangă / Bradu Borca – Moldova Cordun / Cimentul Bicaz – Zimbrul Vânători.

Clasament, Liga a IV-a:

  1. CSM Ceahlăul 6          6          0          0          33-5      18
  2. Victoria Horia 6 5          0          1          10-5      15
  3. Enadani P. Teiului 6 4          0          2          19-9      12
  4. Cimentul Bicaz 5 3          0          2            9-7        9
  5. Bradu Borca 5          3          0          2          11-12      9
  6. Speranţa Răuceşti 6 3          0          3            6-12      9
  7. Voinţa Ion Creangă 6 2          0          4          11-13      6
  8. Steel Man Tg. Nt. 6          1          1          4            6-15      4
  9. Moldova Cordun 6 1          1          4          11-26      4
  10. Zimbrul Vânători 6 0          0          6            7-19      0

(Ciprian AVĂDANEI)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here