Acasă Sport Fotbal – Liga Elitelor, Under 17: LPS-ul pietrean începe sâmbătă un nou...

Fotbal – Liga Elitelor, Under 17: LPS-ul pietrean începe sâmbătă un nou campionat: în liga celor mai buni

278
0
DISTRIBUIȚI

Sâmbătă va debuta o nouă ediţie a competiţiei etapei regulare din Liga Elitelor la fotbal. Întrecerea este rezervată tinerilor fotbalişti înscrişi la categoriile de juniori Under 17 şi Under 19. Înainte de startul “noului campionat”, etapa preliminară a sezonului 2017-2018 s-a încheiat duminică, 8 octombrie. Echipa pregătită de profesorul Gabi Rădulescu în curtea Liceului cu Program Sportiv Piatra-Neamţ a acces la competiţia Liga Elitelor de pe primul loc al clasamentului seriei I în etapa preliminară la nivelul Under 17.

Steagul Roşu Braşov, prima adversară

Sâmbătă, cu începere de la ora 14, pe terenul sintetic al stadionului “Municipal-Ceahlăul”, elevii antrenorului Gabi Rădulescu sunt programaţi în cadrul primei etape a celor mai valoroase 20 de grupări de profil din ţară. În propriul fief, la runda inaugurală a întrecerii Liga Elitelor, LPS-ul pietrean va primi vizita celor de la Steagul Roşu Braşov. Concordia Chiajna, SC Dinamo 1948, SC FC Viitorul SA Constanţa, Dunărea Călăraşi, Juventus Bucureşti, Regal Sport Ferdinand I, Petrosport Ploieşti şi Sporting Juniorul Vaslui sunt celelate competitoare reprartizate de oficialii federali în cadrul seriei Est a noului campionat pentru secţiunea de vârstă U-17. De numele profesorului Gabi Rădulescu se leagă această calificare a formaţiei pietrene de juniori pentru etapa superioară a competiţiei Ligii Elitelor.

Din seria pietrenilor “se va alege noua campioană naţională”

Antrenorul se aşteaptă ca noua formaţie ce se va bucura de postura titlului de campioană naţională în categoria U-17 să fie stabilită chiar din această serie unde a fost repartizată şi propria-i grupare. “Suntem 20 de formaţii foarte valoroase, cu centre de fotbal puternice şi recunoscute în ţară, an de an, pentru valoarea tinerilor jucători”. Regal Sport Ferdinand I Bucureşti, cunoscută şi sub denumirea de Atletico de Madrid Bucureşti este clubul câştigător al titlului de campion naţional la grupa 2002. Dinamo Bucureşti a reuşit să obţină medaliile de aur cu grupa celor născuţi în anul 2001. Petrosport Ploieşti este vicecampioană naţională la grupa celor născuţi în anul 2002, în vreme ce Sporting Juniorul Vaslui şi SC FC Viitorul SA Constanţa sunt echipele nou-înscrise în lupta acerbă pentru adjudecarea locului I la nivel naţional. “Va fi o altă ediţie de campionat acerbă, o întrecere puternică pentru acest nivel de vârstă”, adaugă profesorul Gabi Rădulescu.

Vor doar să progreseze la fiecare etapă

LPS-ul pietrean nu vizează clasarea pe un loc anume. Antrenorul îşi doreşte pentru elevii lui să facă meciuri bune de la o etapă la alta, cu evoluţii în joc. În acest fel, în anul 2019, cât mai mulţi dintre elevii acestuia vor fi aşteptaţi să facă pasul spre prima echipă de la CSM Ceahlăul, la nivelul campionatului de seniori Liga a III-a. Fundaşul central Vlăduţ Andreş, dar şi fundaşul stânga Răzvan Sârbie sunt juniorii promovaţi în vara acestui an, din grupa de juniori U17 de la LPS Piatra-Neamţ, în curtea formaţiei CSM Ceahlăul.

Considerat drept un sezon nou, cu deplasări lungi, campionatul Liga Elitelor pentru juniorii Under 17 va fi unul care poate ajuta enorm de mult gruparea LPS-ului pietrean în realizarea obiectivelor viitoare.

Pentru meciul primei etape din Liga Elitelor U-17 de sâmbătă cu Steagu Roşu Braşov, profesorul Gabi Rădulescu are la dispoziţie următorul lot la LPS: Ştefan Mitrea şi Bogdan Donia (portari); Denis Muftuolgu, Alexandru Rusu, Daniel Moroşanu, Edi Tudurache, Ciprian Măriuţa, Bogdan Oteliţă (fundaşi); Marius Matei, Alin Gârniaţă, Adrian Olteanu, Anthony Gabor, Radu Hurdubei, George Ungureanu, Alin Păsălău (mijlocaşi); Andrei Vîlea, Andrei Curpăn, Edward Spătaru, Sebastian Rotundu, Ştefan Istrati (atacanţi).

În celelate meciuri din cadrul seriei Est a întrecerii Liga Elitelor pentru juniori Under 17, se vor întâlni echipele:

* sâmbătă: ACS petrosport Ploieşti – Sporting Juniorul Vaslui /

* duminică: ACS Regal Sport Club Ferdinand I – FC Viitorul Constanţa / Dunărea Călăraşi – Juventus Bucureşti / Concordia Chiajna – Dinamo Bucureşti.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here