Acasă Sport Fotbal – Meci de pregătire: Început bun în seria testelor verii

Fotbal – Meci de pregătire: Început bun în seria testelor verii

995
0
DISTRIBUIȚI

CSM Ceahlăul – Viitorul Curiţa 4-0 (1-0)

Nou-promovată în această vară la nivelul întrecerii viitorului sezon de Liga a IV-a nemţeană, formaţia CSM Ceahlăul a disputat miercuri după-amiază, primul joc de verificare al vacanţei competiţionale. Gazda duelului a fost terenul principal al stadionului pietrean „Municipal“, iar partenera de întrecere a venit din Bacău: campioana Ligii a IV-a, Viitorul Curiţa.

Pregătiţi de antrenorii Toader Şteţ, Lidi Chertic, Valentin Avădanei şi Florin Anton, localnicii au început testul de miercuri în formula: Cîmpianu – Albu, Smău, V. Rotaru, M. Rusu – Rotaru, Copoţ-Barb – R.Vasile, Apostol (cpt), Mateiciuc – Nedelcu. Pe parcurs au mai fost utilizaţi ceilalţi jucătorii valizi: portarul Chelaru, Pintilie, Vlad Andreş, Sârbie, Zaharia, Ungureanu, Butunoi, Corfu şi Iorga. Nu au putut juca Şimon (accidentat la gleznă), portarii Chiruţă şi Cotună, respectiv Florea (jucător care se antrenează în paralel şi cu juniorii A ai aceleiaşi grupări).

Fostul coechipier Mitrofan va juca tot în Liga a IV-a, dar în Belgia

Alături de foştii lui coechipieri, în tribunele arenei de pe Borzoghean, la „amicalul“ de acum două zile a ţinut să fie prezent şi fostul jucător al CSM Ceahlăul, Daniel Mitrofan. Aflat în vacanţă, acesta şi-a exprimat dorinţa de a activa în continuare în campionatul ligii a patra, dar cel din Belgia.

După sfertul de oră de tatonare, pietrenii au deschis scorul în minutul 17 prin Mateiciuc, care a driblat şi portarul înainte de a înscrie în poarta goală, după o pasă filtrantă a lui Rotaru.

În replică, oaspeţii au dat o bună replică localnicilor, dar numai până la momentul finalizării, acţiunile ofensive ale acestora fiind oprite de propria lipsă de inspiraţie ori de precizie.

După minutele de odihnă între cele două acte, cei de la CSM Ceahlăul aveau să-şi mărească diferenţa de scor, evident şi pe fondul valorii indivi-duale a propriilor componenţi. Promovat la rându-i din grupa profesorului Ciprian Iosub de la LPS-ul pietrean, tânărul Iorga a finalizat (min. 74) acţiunea de atac de pe partea dreaptă şi pasa decisivă a lui Zaharia. Ultimul avea să-şi treacă, la rându-i, numele pe lista marcatorilor, tot după o acţiune colectivă (min. 79), dar cu largul concurs al portarului băcăuan. Scorul final avea să fie stabilit la interval de numai câteva secunde trecute după reuşita lui Zaharia (golgeterul ediţiei trecute de Liga a V-a). Ungureanu a fost cel care a punctat în urma unui şut plasat, din centrul careului mare, după o respingere greşită a apărătorilor adverşi.

Dezinteresat de scor

La capitolul factorul fizic, antrenorul Şteţ consideră că elevii săi mai au mult de lucrat pentru a ajunge la nivelul dorit al acumulărilor. De-zinteresat de scorul final, profesorul Toader Şteţ de pe banca tehnică a CSM Ceahlăului a declarat că şi-a dorit să-i vadă la lucru în jocul de miercuri pe „noii“ veniţi: portarul Cîmpeanu, respectiv atacantul Nedelcu şi Vali Rotaru. În diferite perioade, cei trei au mai activat la formaţia de pe Borzoghean, pe vremea FC Ceahlăul.

Astăzi, test la Bacău împotriva locanicilor de la Sport Club

Astă-seară de la ora 18.30, echipa pietreană are anunţat la Bacău, disputa în compania celor de la Sport Club. Respectiva grupare a retrogradat din liga a treia datorită penalităţilor uriaşe dictate de FRF, ca urmare a problemelor financiare şi a restanţelor din sezonul trecut înregistrate faţă de CSM Paşcani şi faţă de proprii jucători.

Anunţată încă de astă-iarnă, revenirea masorului Cosmin Stan la echipa pietreană de fotbal a oraşului          s-a produs până la urmă în această vară. Kinetoterapeutul a lăsat staff-ul formaţiei feminine de volei Ştiinţa Bacău pentru a lucra alături de tatăl său, Nelu Stan, dar şi de Gigi Ma-tache, pe Borzoghean. (C. A.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here