Acasă Sport Fotbal – Meci de pregătire / : S-au anihilat până la final

Fotbal – Meci de pregătire / : S-au anihilat până la final

357
0
DISTRIBUIȚI

CSM Ceahlăul – FC Botoşani 0-0

l „Ai noştri au mai luat un punct!“, spunea un spectator prezent vineri la jocul de pe Borzoghean, meci în care nu s-a cunoscut diferenţa de trei eşaloane între cele două adversare l următorul test al celor de la CSM Ceahlăul ar putea fi desfăşurat vineri, la Galaţi, în compania celor de la Suporter Club Oţelul

Altădată disputat într-un cadru oficial la nivelul etapelor campionatului de prim eşalon fotbalistic intern, meciul Ceahlăul – FC Botoşani a avut vineri seară doar un caracter amical. Noul Ceahlăul (CSM) a izbutit să termine disputa fără gol primit. E drept şi faptul că antrenorul oaspeţilor, pietrea-nul Costel Enache nu a utilizat formula standard, cea care a dus Botoşaniul pe un nesperat loc patru în clasamentul Ligii 1.

Gazdele au jucat în formula: Cîmpianu (Chiruţă şi Chelaru) – Albu (Ştefănoaia), Smău, V. Rotaru, Sârbie (Rusu) – R. Vasile (Parfenie Alexandru), C. Rotaru (Ungureanu), Copoţ-Barb (cpt), Pintilie (Pântea), Mateiciuc (Butunoi) – D. Popa (Zaharia). Absenţi de pe teren, din diferite motive au fost Andrei Apostol, Toma Nicolau, Teo Todiresei şi Vlad Andreş. La rândul lor, botoşănenii au răspuns pe teren cu următorul „unsprezece“: Pap – Muşat, Plămadă, Burcă (cpt), Dumitraş – Chitoşcă, Târţă, Oaidă, Târnovan – D. Popa, Kuku. Au mai fost folosiţi Serediuc, Unguruşan, Buş, Piftor şi Elek. Pie-treanul Chitoşcă, dar şi fundaşul botoşănean Dumitraş au revenit vineri pe Borzoghean, dar în calitate de adversari ai taberei pietrene. Un alt pietrean din lotul echipei de primă ligă, portarul Alberto Cobrea a fost şi el prezent la testul de vineri, însă pe întreaga durată a meciului el a fost menajat.

Conducătorii echipelor au fost în tribune

Testul a numărat aproximativ 300 de spectatori în tribuna oficială a stadionului „Municipal“. Între aceştia s-au numărat şi conducătorii celor două grupări fotbalistice: Mihai Bătrânu şi Cătălin Roca (ambii de la CSM Ceahlăul), respectiv Cornel Şfaiţer de la FC. Botoşani. Totodată, între spectatori au mai fost zăriţi Radu Lefter şi Costel Câmpianu, foşti portari ai FC Ceahlăul la perioada când echipa pietreană reuşea unul dintre cele mai importante rezultate în cupele europene: remiza dublă (1-1 pe Borzoghean, respectiv 0-0 la Cesena), împotriva italienilor de la Juventus Torino.

Jocul de pe teren a avut ritm, chiar şi o atmosferă de meci oficial, ocazii la ambele porţi, dar la final, niciun gol marcat. Cum era de aşteptat, revelaţia acestui sezon de campionat în Liga 1, echipa din Botoşani a fost vedeta înfruntării, însă la careu, cu oportunităţi importante de gol au ajuns şi tinerii jucători pietreni.

Retur fără gol marcat după ce în tur pietrenii pierduseră 0-8

Disputa de vineri pe Borzoghean a semnificat şi un retur al acelei confruntări de la începutul lunii septembrie, consumată la Botoşani şi terminată cu 8-0. În jocul doi, ocaziile de gol ale pietrenilor i-au aparţinut lui D. Popa (12), Copoţ-Barb (19), Pintilie (39), Mateiciuc şi C. Rotaru. În actul secund, „unsprezecele“ pietrenilor l-a inclus şi pe Alex Parfenie, un jucător nou, provenit din Republica Moldova, venit pentru o perioadă de teste şi care poate fi utilizat ca mijlocaş late-ral. „Bravo băieţi, aţi mai câştigat un punct, să-l treceţi contabilizat pe linia de clasament!“, spunea un spectator din tribună. La nivelul întrecerii seriei campionatului de Liga a IV-a nemţeană, CSM Ceahlăul a terminat turul sezonului regulat cu punctaj maxim adjudecat în finalul celor opt runde.

Oficialii de la CSM Ceahlăul lăsau de înţeles că un următor meci de verificare pentru proprii jucători ar putea fi perfectat pentru ziua de vineri, 17 noiembrie, la Galaţi, în compania grupării de liga a treia, Suporter Club Oţelul. În vacanţa de iarnă, jucătorii şi antrenorii formaţiei pietrene vor intra în jurul datei de 1 decembrie.

O remiză cât o victorie pentru CSM Ceahlăul

În vestiarul echipei de fotbal CSM Ceahlăul, rezultatul de egalitate înregistrat în partida de pregătire, vineri seară, cu FC Botoşani a dat multe motive de bucurie. „Rezultatul ne mulţumeşte, ţinând cont de valoarea adversarului pe care l-am întâlnit şi de diferenţa între eşaloanele pe care le reprezentăm. Nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece după un asemenea scor reuşit în compania unei formaţii de prim eşalon“, spunea antrenorul Toader Şteţ. Acesta cere însă tinerilor săi jucători să arate continuitate în seria următoarelor jocuri, fie ele şi de categoria testelor de verificare ale perioadei.

„Mai avem mult de lucrat, dar după acest meci cu FC Botoşani (n.n. locul 4 în campionatul Ligii1!) sunt bucuros că băieţii s-au implicat la joc, au dorit să arate ceea ce pot la ora actuală. Unii poate că au vrut prea mult şi le-a reuşit mai puţin în unele situaţi, dar per total am fost mulţumit. Repet ,mai sunt multe de pus la punct“. Profesorul Toader Şteţ crede că elevii lui au mai câştigat la capitolul încredere proprie, în faţa unui adversar cotat drept mult mai valoros. Pe perioada vacanţei competiţionale din întrecerea seriei Ligii a IV-a nemţene de fotbal, CSM Ceahlăul va căuta noi jucători, dornici să se implice în proiectul de promovare la nivelul campionatului Ligii a III-a, din vară şi care să completeze efectivul actual.  (C.A.)

(Text: Ciprian AVĂDANEI)

(Foto: Gelu Crăcană)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here