Acasă Sport Fotbal – Meci de pregătire: Test de pregătire la concurenţă cu finala...

Fotbal – Meci de pregătire: Test de pregătire la concurenţă cu finala Simonei Halep

769
0
DISTRIBUIȚI

CSM Ceahlăul –  FCM 1950 Bacău 1-2 (1-2)

l au marcat Andrei Mateiciuc (29), respectiv Ramon Gheorghe (9) şi Marius Doboş (47)

Echipa CSM Ceahlăul, lidera întrecerii campionatului judeţean de fotbal din Liga a IV-a în Neamţ a disputat sâmbătă primul meci de pregătire în pauza competiţională de iarnă. În respectivul test, elevii profesorului Gabi Rădulescu i-au avut ca parteneri de antrenament pe componenţii formaţiei  FCM 1950 Bacău. Echipa respectivă este cunoscută şi sub denumirea de AS Gauss Bacău, grupare aflată pe primul loc în Liga a IV-a de fotbal din judeţul vecin. „Amicalul“ s-a desfăşurat la concurenţă cu meciul finalei feminine de tenis de la Australian Open, între românca Simona Halep şi daneza Caroline Wozniacki. Gazda jocului de fotbal a fost terenul sintetic de pe Borzoghean, suprafaţă acoperită cu un strat de zăpadă. Cele două adversare s-ar putea întâlni şi în cele două meciuri ale „barajului“ de promovare în Liga a III-a, dacă vor reuşi să-şi apropie, la vară, titlul de campioană în competiţiile judeţene.

Pietrenii au prezentat o formulă de echipă bazată pe jucătorii din tur, completată cu juniorii din curtea LPS-ului la nivelul U-19 şi Elită U-17. „Unsprezecele“ de start al CSM Ceahlăului a fost: Cotună – Rusu, V. Rotaru, V. Andreş, Albu – C. Rotaru, Copoţ -Barb, M. Matei – Vîlea, Mateiciuc, Pîntea. Pe parcursul meciului de verificare au mai fost utilizaţi Chelaru, Smău, Ungureanu, Pintilie, Gabor şi Toma. Au lipsit (motivat) de la acest prim meci Chiruţă (examen la facultate), Toma Nicolau şi Daniel Popa (învoiţi), Apostol (din motive religioase), dar şi o serie de jucători care se refac după accidentări mai vechi sau mai noi: Robert Vasile, Râzvan Sârbie, portarul Teo Cîmpianu şi Ionuţ Zaharia.

Scorul a fost deschis de Ramon Gheorghe în minutul 9 printr-o  reluare din 6 metri fără marcaj, la capătul unei centrări venite de pe flancul stâng. Egalarea temporară reuşită de atacantul pietrenilor Andrei Mateiciuc a creat iluzia că „mânjii“ nemţeni se pot lupta de la egal la egal cu experimentaţii jucători băcăuani, mulţi dintre ei, cu meciuri la nivelul primelor două eşaloane de fotbal din ţară.

În minutul 29, Mateiciuc s-a demarcat pe culoar, a depăşit în viteză apărarea băcăuană, iar printr-un lob de efect a reuşit să ia faţa portarului Ciobanu. Testul s-a terminat cu succesul băcăuanilor, dar tot pe fondul unei erori în defensiva gazdelor; portarul Cotună a pasat incomod până la Andreş, acesta a degajat relaxat în piciorul lui Doboş care, profitând de faptul că portarul nu era pe cadrul porţii a înscris nestingherit. Meciul test de sâmbătă a fost arbitrat de Bogdan Florea ajutat de „asistenţii“ Cosmin Cercel şi Vlad Ţăranu. La finalul disputei, antrenorul gazdelor a găsit drept util testul, pentru perioada în care se află formaţia sa.

Miercuri urmează testul cu CSM Paşcani, tot pe teren propriu

 

„A fost un meci de nivel bun, pe un teren acoperit cu zăpadă. Un test bun pentru a evalua nivelul de pregătire la care a ajuns toţi componenţii lotului. În mare lotul nostru este fixat. Ne bazăm pe juniorii promovaţi de la LPS. Nu va fi simplu în atingerea obiectivelor, însă cu muncă şi sacrificii se pot face multe! Vom vedea ce vom putea face…noi suntem preocupaţi şi determinaţi 100%. Sperăm să şi reuşim. Nicio reuşită nu e simplă. Muncim din greu“, a spus profesorul Rădulescu. CSM Ceahlăul îşi va continua pregătirea în zilele următoare pe plan local. Miercuri 31 ianuarie de la ora 11, pentru ai noştri urmează „amicalul“ cu formaţia de Liga a III-a, CSM Paşcani, tot la Piatra-Neamţ. Antrenorul grupării pietrene susţine că este greu, dacă nu chiar imposibil de adus jucători în această perioadă a sezonului. „Nu vine nimeni la antrenamente zilnice, primează mult aspectul financiar. Noi avem un proiect pe etape, nu ne grăbim. E greu să găseşti jucători de calitate şi cu un caracter frumos. La noi banul este condiţia primordială, restul sunt poveşti“.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here