Acasă Sport Fotbal / Neplătit de 6 luni la divizionara secundă turcă Şanliurfaspor SK,...

Fotbal / Neplătit de 6 luni la divizionara secundă turcă Şanliurfaspor SK, Pietreanul Andrei Marc îşi caută o nouă echipă

837
0
DISTRIBUIȚI

Pietreanul Andrei Marc (24 ani) se află la momentul în care este pus să-şi caute o nouă formaţie pentru care să evolueze. Specializat ca fundaş central de marcaj, Andrei Marc este liber să-şi găsească un nou angajament. În luna mai, jucătorul nostru şi-a reziliat contractul cu formaţia Şanliurfaspor SK, grupare ajunsă acum, înaintea debutului noului sezon, la nivelul campionatului eşalonului trei (Liga II) din Turcia. „Era normal să-mi doresc rezilierea angajamentului atât timp cât n-am fost plătit vreme ce jumătate de an“, a spus Andrei Marc, jucător care ar mai fi avut încă doi ani de contract cu gruparea aflată la graniţa cu Siria.

„Am multe aşteptări să-mi recuperez salariile restante“

Puţin peste 60.000 de euro este suma pe care turcii de la Şanliurfa i-o datorează fundaşului pie-trean, pe întreaga perioadă în care nu a mai fost plătit. La această sumă se adaugă şi diferenţa din lunile anterioare. Pentru a-şi recupera banii care i se cuvin, Andrei s-a plâns atât federaţiei din Turcia cât şi forului mondial, FIFA. „Normal că am multe aşteptări să-mi recuperez salariile pe care nu le-am încasat. Doar sunt banii mei, pentru care am muncit!“. Pentru soluţionarea favorabilă a problemei sale, jucătorul pietrean este decis să aştepte un răspuns oficial chiar şi până cel târziu în luna martie a anului viitor.

Ar putea reveni în Liga 1, dar i-ar conveni mai mult un alt contract „afară“

Revenit în ţară şi ajuns la Bucureşti, jucătorul nostru nu a uitat să se antreneze, la sală ori pe terenurile disponibile. În tot acest timp, Andrei continuă să-şi caute şi un nou angajament. „Oriunde ar fi, voi analiza toate condiţiile şi voi alege, însă nu vreau să mă autopropun nicăieri. Sunt variante şi de pe plan intern, din campionatul românesc, dar m-aş orienta undeva tot într-un campionat străin“, completează fundaşul pietrean. Marc junior a fost contactat şi de antrenorul formaţiei de primă ligă internă, Concordia Chiajna, Vasile Miriuţă, fostul tehnician din perioada când amândoi activau la FC Ceahlăul. „La dumnealui voi avea întotdeauna uşa deschisă să vin şi să joc. Aşa mi-a transmis“. Sârbul Milomir Curcic este agentul care-l reprezintă pe Andrei Marc, impresar care îi caută momentan pietreanului un alt contract în ţările din împrejurimi.

A jucat cât i-a fost oferită posibilitatea

Marc jr. spune că la Şanliurfaspor a jucat atât cât i s-a oferit posibilitatea. „Am fost plătit doar patru luni din contractul celor zece luni cu turcii. Şi mai aveam doi ani înţelegerea cu ei!“. Fundaşul ar fi dispus chiar şi la o revenire la Dinamo Bucureşti, formaţie de la care acceptat să plece dincolo de Bosfor. „Dinamo va rămâne o echipă specială pentru mine! În Turcia am avut linişte, însă cel mai groaznic duşman de acolo este căldura; nici nu putea fi altfel întrucât e o zonă de deşert. În rest, n-ai ce face. Nu se simte că ar fi o zonă roşie, aproape de Siria, de conflicte“, a completat jucătorul.

Atmosferă similară celei falimentare de la FC Ceahlăul

În ultimele luni petrecute la Şanliurfaspor, Andrei a resimţit perioada trăită pe Borzoghean, înainte de a pleca, în momentele de decădere ale FC Ceahlăului. „Nici ceilalţi jucători străini de la Şanliurfaspor, un croat, un norvegian şi doi africani nu,     şi-au primit toţi banii de la club şi mi-au urmat exemplul plecând de la echipă“, susţine nemţeanul. Marc şi-ar fi dorit continuitate în angajamentul derulat timp de numai un an. 25 au fost meciurile în care a evoluat Andrei Marc pentru formaţia turcă de fotbal. În tot acest timp, pietreanul, ca fundaş a reuşit să şi înscrie de două ori. Până să ajungă să nu mai fie plătit, Andrei era folosit ca ti-tular de antrenorul turc pe care-l avea. (Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here