Acasă Sport Fotbal – Supercupa „Adrian Popa“ / Mâine, de la ora 11 la...

Fotbal – Supercupa „Adrian Popa“ / Mâine, de la ora 11 la Bicaz, Cimentul şi Enadani (fostă Teiul): Luptă pentru adjudecarea celui de-al doilea trofeu al sezonului trecut

738
0
DISTRIBUIȚI

Câştigătoare, în premieră, a trofeului Cupei României la nivel judeţean, formaţia Cimentul Bicaz se pregăteşte de momentul actului care-i poate aduce al doilea trofeu. Mâine (duminică, 13 august), cu începere de la ora 11, terenul stadionului „Cimentul“ din Bicaz găzduieşte singura manşă a duelului din cadrul întrecerii Supercupei „Adrian Popa“ la fotbal. Faţă în faţă se vor afla grupările ACS Enadani Poiana Teiului (fostă Teiul) şi AS Cimentul Bicaz. Prima dintre combatante este formaţia campioană a sezonului precedent (2016-2017) din Liga a IV-a nemţeană de fotbal. La rândul lor, cei de la Cimentul reprezintă echipa câştigătoare a întrecerii trofeului Cupei României, la nivelul judeţului Neamţ. Deşi ambele formaţii şi-au disputat partidele de pe terenul propriu, în stagiunea precedentă pe arena de la Bicaz, gruparea gazdă în această confruntare este considerată echipa Cimentul. Cei de la Poiana Teiului se consideră favoriţi la victorie prin prisma valorii lotului de care dispun.

„Suntem puţini, dar buni!“

De partea cealaltă, cei de la Cimentul vor să suplinească raportul valorii individuale prin unitatea de grup şi nivelul apropiat valoric între propriii echipieri. „Suntem puţini, dar buni“, îşi încurajează propriul colectiv antrenorul Cristian Luca de la Bicaz. Acesta susţine că nu dispune de relaţiile şi banii viceprimarului Paul Enache, considerat drept „Becali de Poiana Teiului“ şi principalul sponsor în tabăra opusă, la ACSA Enadani. Înainte să-şi schimbe denumirea grupării în noua titulatură, cu numele de AS Teiul, formaţia de pe Valea Muntelui a reuşit să-şi apropie succesul în întrecerea campiona-tului Ligii a IV-a nemţene, la începutul verii. Din nefericire, Teiul a ratat oportunitatea promovării în campionatul Ligii a III-a la nivel naţional, după „dubla“ meciului „baraj“ cu vrâncenii de la CSM Focşani.

Lucian Cozma: „Noi pornim favoriţi la adjudecarea trofeului“

„Ei vor avea probabil mai multă susţinere din partea spectatorilor şi este normal pe undeva, gândind la faptul că joacă acasă. Însă la acest meci de Supercupă, anunţat într-o singură manşă, cred că noi pornim favoriţi la adjudecarea trofeului. Este logic pentru că noi reprezentăm campioana jude-ţului Neamţ până la urmă“, spunea Lucian Cozma, antrenorul echipei Enadani Poiana Teiului.  Botezatu şi Şchiopu (foşti la Speranţa Răuceşti), respectiv Cezar Tofan şi Gherasim sunt patru dintre ultimele achiziţii înregistrate în această vară de echipa campioană a Neamţului. Aceştia au fost achiziţionaţi de la gruparea ieşeană de Liga a IV-a, Flacăra Erbiceni, dar au mai trecut prin curtea echipelor de Liga a III-a Ştiinţa Miroslava şi Aerostar Bacău.

Câştigă cel care va greşi mai puţin

În tabăra gazdelor de la Cimentul, antrenorul Cristi Luca susţine că ai lui au trecut peste euforia succesului din prima etapă naţională a Cupei României. Miercuri, Cimentul a învins cu 2-0 pe Viitorul Curiţa, campioana judeţului Bacău. „Am văzut care este nivelul nostru înainte de Supercupă. Sperăm să câştigăm şi acest trofeu, mai ales că jucăm la Bicaz. Înainte de toate, vreau să ne bucurăm de fotbal. Noi încă mai suferim la construcţia jocului şi la pregătirea fizică“.

Luca mai spune că în jocul de mâine va câştiga formaţia care va arăta mai puţine erori în apărare. „Sper să nu mai greşim la fel ca în meciul de miercuri, în Cupa României. Cei de la Poiana Teiului nu vor mai rata la fel de mult cum au făcut-o băcăuanii de la Curiţa“. Oficialii de la AJF Neamţ au anunţat şi brigada de arbitri care va oficia în singura manşă a Supercupei de duminică, la Bicaz: Cosmin Apetrei – Vlad Ţăranu şi Alexandru Iiftime (toţi din Piatra-Neamţ, conform site-ului AJF Neamţ). Ca observator de joc a fost delegat Ioan Topciu din Piatra-Neamţ.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here