Acasă Sport Fotbaliştii de la „Cartianu“ au câştigat Campionatul Municipiului Piatra-Neamţ

Fotbaliştii de la „Cartianu“ au câştigat Campionatul Municipiului Piatra-Neamţ

613
0
DISTRIBUIȚI

l Şerban Ştefănoaia a fost desemnat cel mai tehnic jucător, iar Tiberiu Tudosia – cel mai bun portar l golgheterul campionatului este Silvian Lupaşcu

Miercuri şi joi, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJTS) a organizat, pe terenul sintetic din incinta Ştrandului Municipal, prima ediţie a Campionatului Municipiului Piatra-Neamţ la fotbal pe teren redus.

La startul competiţiei s-au înscris echipele reprezentând Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş“, Colegiul Tehnic de Transporturi, Seminarul Teologic Liceal „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“, Colegiul Naţional „Spiru Haret“, Colegiul Naţional de Informatică, Colegiul Naţional „Petru Rareş“ şi Colegiul Naţional „Gheorghe Cartianu“ Piatra-Neamţ.

În urma tragerii la sorţi, echipele au fost împărţite în două grupe, în cadrul cărora partidele s-au desfăşurat în sistem fiecare cu fiecare. Din grupa A au făcut parte formaţiile de la „Petru Rareş“, „Spiru Haret“, Informatică şi Teologic, iar din grupa B – „Gheorghe Cartianu“, Auto şi „Ca-listrat Hogaş“.

După disputarea jocurilor din faza grupelor, competitoarele de pe locul 1 din fiecare serie au disputat finala întrecerii, iar echipele de pe locul 2 s-au duelat pentru medaliile de bronz ale competiţiei.

Finala mare decisă pe teren, finala mică – la masa verde

După meciuri care mai de care mai spectaculoase, dar şi după un abandon – al fotbaliştilor de la „Petru Rareş’’, care au părăsit terenul de joc în partida cu Info, acuzând arbitrajul părtinitor – grupele şi-au desemnat câştigătoarele.

Grupa A a fost dominată de echipa Colegiului Naţional de Informatică – victorii cu „Spiru Haret’’ (7-2), „Petru Rareş“ (3-0 la masa verde) şi Seminarul Teologic (3-1). Pe locul al doilea în această grupă   s-a clasat echipa de la „Spiru Haret“.

Grupa B a fost câştigată de echipa Colegiului Tehnic „Gheorghe Cartianu“, după victoriile împotriva Colegiului Auto (8-5) şi „Calistrat Hogaş“ (3-0); pe locul al doilea s-a clasat „Calistrat Hogaş“.

Aşadar, finala mică a competiţiei ar fi trebuit să se dispute între echipele „Calistrat Hogaş“ şi „Spiru Haret“. Au câştigat, la masa verde, cei de la „Calistrat Hogaş“ deoarece competitorii lor nu s-au prezentat în formulă completă.

Finala cea mare a opus echipele Colegiului Tehnic „Gheorghe Cartianu“ şi Colegiului Naţional de Informatică. Au câştigat „chimiştii“, cu 3-1 (la pauză 1-0).

DJST a organizat Campionatul Municipiului Piatra-Neamţ în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Piatra-Neamţ.

Cei mai buni jucători

La sfârşitul competiţiei au fost acordate şi trei premii individuale, după cum urmează: golgheter – Silvian Lupaşcu (Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu“, care a înscris şase goluri); cel mai bun portar – Tiberiu Teodosia (Colegiul naţional de Informatică); cel mai tehnic jucător – Şerban Ştefănoaia (Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş“. Cei trei remarcaţi au primit câte o minge din partea organizatorilor. (Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here