Acasă Social Furtuna a făcut prăpăd în judeţ

Furtuna a făcut prăpăd în judeţ

1352
0
DISTRIBUIȚI

l acoperişuri smulse de vânt, copaci doborâţi şi mii de gospodării fără curent electric

Fenomenele meteorologice periculoase din după-amiaza zilei de sâmbătă, 8 iulie, au făcut prăpăd în mai multe localităţi din judeţ, cele mai multe probleme fiind cauzate de vântul puternic, ce a distrus acoperişurile a 15 locuinţe din comunele Războieni şi Bârgăoani. Potrivit Instituţiei Prefectului, duminică dimineaţă, la ora 07.00, se înregistrau 8 localităţi rămase în totalitate fără energie electrică şi anume Războieni, Valea Alba, Dragomireşti, Vad, Unghi, Hlăpeşti, Talpa, Homiceni, iar 3 localităţi parţial nealimentate: Timişeşti, Dumbrava şi Zvo-răneşti.

În total au fost nealimentate parţial 3 linii electrice cu 30 de puncte de transformare, fiind afectaţi 3.010 consumatori.

„Sâmbătă am avut o serie de avertizări nowcasting iar pentru comuna Războieni aceasta a fost de cod portocaliu de ploi torenţiale, intensificări ale vântului şi grindină. Vântul pu-ternic a doborât mai mulţi copaci atât peste locuinţe, cât şi peste liniile electrice sau pe carosabil. Echipajele ISU Neamţ au intervenit imediat pentru degajarea acestor arbori la Timişeşti, Bârgăoani şi Războieni iar astăzi, misiunile lor vor continua. Mă voi deplasa şi eu în zonele afectate pentru a sta de vorbă cu primarii şi cu oamenii ca să vedem cum putem să îi ajutăm“, a declarat prefectul Vasile Panaite.

Acesta a adăugat că luni, o comisie a Instituţiei Prefectului Neamţ va merge în localităţile afectate pentru a realiza inventarierea pagubelor produse, urmând ca în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să se aprobe valoarea despăgubirilor ce vor fi cerute din fondul de rezervă al Guvernului.

(Roxana ZAHARIA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here