Acasă Eveniment Furtunile au creat din nou probleme

Furtunile au creat din nou probleme

1212
0
DISTRIBUIȚI

Fenomenele meteo extreme nu contenesc şi creează probleme aproape zilnic în judeţ. După un episod de toropeală, marţi după-amiază meteorologii au emis mai multe avertizări imediate Cod galben şi portocaliu de furtuni, iar urmările nu au întârziat să apară. Vijeliile au lăsat parţial fără curent electric nouă localităţi (Căciuleşti, Turtureşti, Doina, Boteşti, Costişa, Podoleni, Siliştea, Goşmani şi Mănoaia), fiind afectaţi în total 4.115 consumatori. Potrivit unui raport al Instituţiei Prefectului zona Romanului a avut, din nou, cel mai mult de suferit; aici două curţi şi o hală de depozitare au fost inundate, doi copaci au fost doborâţi de vânt şi un altul a căzut pe DN 15D, blocându-l.

Ca urmare a intervenţiei autorităţilor şi a echipelor operatorului de electricitate, miercuri dimineaţă situaţia alimentării cu energie era remediată în parte: la ora 06.00, un număr de 1.714 consumatori din comunele Trifeşti şi Secuieni nu aveau curent electric.

Nici ziua de miercuri nu a fost liniştită; avertizările imediate date de meteorologi au curs pe bandă rulantă încă de la orele amiezii, iar primele probleme în judeţ au fost cauzate tot de arborii doborâţi de vânt, care au blocat mai multe drumuri – în zonele Izvoru Alb, Secu şi Potoci şi au rupt un conductor de curent la Dumbrava Roşie – Izvoare. Totodată, la ieşirea din Târgu-Neamţ înspre Fălticeni, traficul rutier a fost oprit timp de aproximativ 30 de minute, din cauza unui pârâu ieşit din matcă.

Tot în urma furtunii de ieri, Inspectora-tul pentru Situaţii de Urgenţă a intervenit cu două motopompe, 1 ofiţer şi 16 subofiţeri pentru scoaterea apei din şase gospodării (Brusturi, Oglinzi, Nemţişor) şi pentru remedierea problemelor cauzate de un stâlp de electricitate căzut în satul Poiana din comuna Bruturi.

(Roxana ZAHARIA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here