Acasă Eveniment Furturi în serie din autoturisme

Furturi în serie din autoturisme

1333
1
DISTRIBUIȚI

Profitând de faptul că proprietarii îşi lasă autoturismele neasigurate, nişte indivizi „operează“ continuu, de câteva zile, în municipiul Piatra-Neamţ, sustrăgând bunurile din interior. Până acum au fost înregistrate şapte plângeri în acest sens, majoritatea fiind ale păgubiţilor care locuiesc în cartierul Precista.

Unul din furturi s-a petrecut în noaptea de 31 martie spre 1 aprilie, în zona Liceului Auto, şi a fost surprins de o cameră video de supraveghere. Pe imagini se vede cum un tânăr vine la o maşină parcată, încearcă portiera, o deschide, intră, sustrage un detector radar şi apoi pleacă. După aproape un minut, hoţul revine însoţit de alt tânăr care intră, iar în vehicul, ia staţia de emisie-recepţie şi apoi amândoi părăsesc zona în fugă. Prejudiciul în acest caz a fost estimat la 2.500 de lei. Tot la Liceul Auto, probabil aceiaşi indivizi au furat, dintr-o altă maşină, roata de rezervă şi suma de 30 de lei găsită în torpedou.

Dat fiind faptul că în această perioadă s-au înmulţit faptele de acest gen, poliţiştii vă transmit mai multe recomandări pentru a nu ajunge în postura de victime: „Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, diferite bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, aparatură electronică, borsete) chiar dacă lipsiti pentru scurt timp. În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de închidere a uşilor. Când părăsiţi autoturismul, geamurile trebuie să fie întotdeauna închise complet. Inscripţionaţi numărul de înmatriculare al autoturismului pe obiecte uşor demontabile (casetofoane, baterii, componente exterioare). Acestea vor fi mai dificil de valorificat de către hoţi. Atunci când părăsiţi autoturismul şi acţionaţi închiderea centralizată, asiguraţi-vă că portiera s-a închis. Cu ajutorul dispozitivelor electronice, infractorii pot bloca închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o“.

(Mihai SAVA)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here