Acasă Sport Futsal – Campionatul European 2018, Slovenia: Cristian Vornicu, pietreanul din delegaţia echipei...

Futsal – Campionatul European 2018, Slovenia: Cristian Vornicu, pietreanul din delegaţia echipei României

1118
0
DISTRIBUIȚI

„Cu încredere vom reuşi!“ este mesajul pietreanului Cristian Vornicu, singurul nostru reprezentant în staff-ul echipei naţionale de futsal a României. Nemţeanul însoţeşte delegaţia „tricoloră“ în Slovenia, cu prilejul participării la turneul final de Campionat European. Ca reprezentant al departamentului futsal, Cris-tian Vornicu este cunoscut ca membru cu putere de decizie şi vot în cadrul Comitetului Executiv la Federaţia Română de Fotbal. Pe plan local, pietreanul îndeplineşte, de ani buni, rolul managerului grupării de ligă secundă Futsal Ceahlăul.

Selecţionata ţării noastre este calificată pentru a patra oară la un turneu final Euro de futsal. În turneul din 2018, naţionala României face parte din Grupa C, alături de doi adversari teribili. La tragerea la sorţi, „trico-lorii“ au fost repartizaţi în Grupa C, acolo unde vor întâlni Portugalia şi Ucraina, două dintre forţele futsalului mondial, conform ierarhiei FIFA. „Vrem titlul la Euro!“ se încurajează componenţii lotului reprezentativei României. Echipa „tricoloră“ este pregătită de selecţionerul Robert Lupu. Înaintea acestuia, tehnicianul Zoltan Jakab a fost omul care a dus România la primul Campionat European. 30 ianuarie – 10 februarie este perioada de desfăşurare a turneului final Euro 2018 de futsal. Toate partidele sunt anunţate a fi găzduite la „Arena Stozice“ din Ljubljana. Alături de pietreanul Cristi Vornicu, selecţionata de futsal a României a ajuns duminică în Slovenia, acolo unde astăzi va debuta Campionatul European. În grupa lor, „tricolorii“ ştiu că au parte de o misiune foarte grea, dar nu imposibilă. Numai echipele clasate pe primele două locuri în grupă vor accede în etapa superioară, cea a sferturilor de finală. Programul meciurilor grupei C arată astfel: Portugalia – România (31 ianuarie, ora 19) / România – Ucraina (2 februarie, ora 21.45) / Ucraina – Portugalia (4 fe-bruarie, ora 19). Toate meciurile turneului final de Campionat European la futsal din Slovenia vor fi transmise live pe postul TV Pro X.

 

Lusitanii lui Ricardinho

 

România debutează astăzi la EURO, contra Portugaliei. Devenit deja un adversar tradiţional al selecţionatei „tricolore“ în ultimii ani, reprezentativa Portugaliei ocupă în acest moment locul 7, într-un clasament în care lider e Brazilia, multipla campioană mondială. În ciuda faptului că nu a cucerit niciun trofeu major, naţionala Portugaliei reprezintă o pagină importantă din istoria futsalului. „Selecçao das Quinas“ are printre cele mai specta-culoase prestaţii dintre toate naţionalele lumii. Dintr-un grup din care fac parte vedete precum Bebé, Joao Matos, Bruno Coelho, Tiago Brito sau Fábio Cecílio, deasupra tuturor se află deja legendarul Ricardo Filipe da Silva Braga, pe scurt Ricardinho. Component al formaţiei spaniole Inter Movistar, la cei 32 de ani, Ricardinho e considerat unul dintre cei mai valoroşi jucători din toate timpurile. Până în prezent a strâns 150 de meciuri, în care a înscris 125 de goluri, multe dintre ele de generic. „Bucuria mea e să marchez şi să bucur privitorii“, a spus mereu Ricardinho. Golul său din meciul contra Serbiei, de la Euro 2016, e considerat cel mai frumos gol din istoria futsalului. Al doilea adversar al României în Grupa C, Ucraina ocupă locul 8 în clasamentul FIFA şi a lipsit o singură dată de la Campionatul European de futsal: la ediţia din 1999. Ulterior, chit că au pierdut respectivele meciuri, ucrainenii au disputat următoarele două finale de Campionat European.

Din echipa pregătită de Oleksandr Kosenko, un amestec de experienţă şi dorinţă de afirmare a tine-rilor, se remarcă portarul Ievgen Ivaniak (35 de ani), Mikola Gritsina (28 de ani), Serhiy Zhurba (29 de ani), Mikola Bilotserkivets (31 de ani) şi Volodimir Razuvanov (25 de ani). (Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here