Acasă Economic Galleria Mall a fost vândută

Galleria Mall a fost vândută

2390
0
DISTRIBUIȚI

l cumpărătorul, Casa Supremă SRL, este un dezvoltator imobiliar cu un singur angajat şi cu pierderi financiare

Dezvoltatorul Globe Trade Center (GTC) a vândut, luna aceasta, centrul comercial Galleria Mall din Piatra-Neamţ unei firme cu sediul în Bucureşti care, potrivit propriului site, este tot dezvoltator imobiliar. Este vorba de Casa Supremă SRL care ar fi pecetluit tranzacţia pentru suma de numai 2,7 milioane de euro, în condiţiile în care GTC a investit nu mai puţin de 20 milioane de euro în Galleria Mall din municipiu. Însă, de la un an la altul, investiţia s-a devalorizat, ajungând, la finele anului trecut, să fie evaluată la 7,2 milioane de euro faţă de 32 milioane de euro, în 2013, potrivit raportului financiar al dezvoltatorului. Scăderea valorii investiţiei a fost cauzată de reducerea veniturilor din chirii. GTC a încercat în mai multe rânduri să vândă centrul comercial din Piatra-Neamţ, din cauza neperformanţei înregistrată de-a lungul timpului, însă nu a reuşit până acum. Mall-ul Galleria Piatra-Neamţ a fost deschis la începutul lunii septembrie a anului 2009.

Contactaţi de Realitatea Media, reprezentanţii GTC România au declarat că nu comentează subiectul privind tranzacţia mall-ului „Galleria“ din municipiu.

Nu am reuşit să aflăm un punct de vedere nici de la reprezentanţii firmei cumpărătorului, Casa Supremă SRL, pentru a afla dacă va păstra destinaţia imobilului, cea de centru comercial. Şi asta pentru că persoana care a răspuns la numărul de telefon pe care firma l-a pus la dispoziţia Ministerului Finanţelor, s-a limitat la a spune că apelul nostru „e o greşeală“, după care a închis.

Potrivit site-ului casasuprema.ro, cumpărătorul „Galleria Mall“ operează în România şi Orientul Mijlociu, iar principiile de bază ale companiei sunt „concentrate pe crearea de clădiri care îmbunătăţesc stilul de viaţă şi de funcţionalitate“. Însă, potrivit bilanţului aferent anului 2015, depusă la Ministerul Finanţelor, situaţia financiară a firmei Casa Supremă nu ar fi atât de roz. Înmatriculată în 2003, Casa Supremă SRL a încheiat anul 2015 cu datorii ce au depăşit suma de 2,2 milioane de lei şi a avut o cifră de afaceri netă de doar 27.011 lei. În schimb, a avut cheltuieli ce au depăşit veniturile (33.131 de lei), astfel încât a înregistrat o pierdere netă de 6.930 de lei. Totodată, potrivit situaţiei financiare, Casa Supremă SRL a avut, în medie, anul trecut doar un salariat. Potri-vit clasificării CAEN, tipul de activitate desfăşurat de această firmă este în domeniul lucrărilor de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.

(Natalia RÎŞTEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here