Acasă Social Gunoaie încinse, sub nasul fraierilor

Gunoaie încinse, sub nasul fraierilor

1787
3
DISTRIBUIȚI

La ora 11, ieri, razele soarelui păreau că lichefiază totul în jur. Inclusiv gunoaiele din tomberoanele prea pline care aveau un miros cadaveric. Fix prin zona unui centru de cercetare şi prelucrare plante medicinale. Ca panorama să fie completă, tomberoanele respective, dintr-o zonă ultracentrală, erau aşezate, pare-se, strategic, lângă o centrală dezafectată din care veneau alte straturi de mirosuri. Senzaţii tari. Nu atât pentru cei care au trecut pe acolo, luând în nări amintirea unui damf dintr-o zi sufocantă, cât mai ales pentru cei care au nenorocul să aibă domiciliul stabil prin preajmă. Nu cred că a avut cineva curaj să-şi aerisească locuinţa în dimineaţa cu pricina. Ce mai contează? Perla mică şi neşlefuită a Moldovei este ocupată acum cu asfaltatul, cu ornamentatul, cu chestii serioase care mută ochii de la gunoaiele cele de toate zilele. În momentul în care încercam să imortalizăm scena puturoasă, o doamnă ne-a şoptit într-o doară că şi în Precista e la fel. O credem pe cuvânt. Că de mirosuri suntem sătui.

(M.T.)

3 COMENTARII

  1. Cel mai probabil asociatia de locatari / proprietari arondata acelui shelter inregistreaza restante la firma de salubritate.

    In alta ordine de idei: Tot in acea zona ultracentrala si “Fix prin zona unui centru de cercetare şi prelucrare plante medicinale” se afla un santier inceput si abandonat inca din perioada cand eram eu tanar… Parca exista o lege prin care proprietarii acestor constructii incepute si lasate de izbeliste sa fie amendati si supra-impozitati.

    O alta chestiune: Pe raza municipiului Piatra Neamt exista extrem de multe astfel “centrale termice” dezafectate si lasate in paragina. Aceste “centrale termice” au devenit un adevarat focar de infectii prin prisma faptului ca sunt casa pentru presoanele fara adapost, toalete publice de ocazie si adapost pentru cainii maidanezi.

    Acele centrale termice dezafectate se pot transforma, relativ usor si fara o investitie costisitoare, in locuinte sociale, spatii comerciale, cabinete medicale, gradinite, etc. Da’ de ce ai face asta cand poti ridica un kitch din termopan si PVC peste un spatiu verde sau langa un monument de talia Sinagoga Baal Shem Tov!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here