Acasă Sport Handbal feminin – CSM Roman: Slovena Teja Ferfolja a completat ieri lotul...

Handbal feminin – CSM Roman: Slovena Teja Ferfolja a completat ieri lotul romaşcancelor

1580
0
DISTRIBUIȚI

CSM Roman, formaţia nemţeană de handbal feminin care ne va reprezenta judeţul şi în acest an în cadrul competiţiei continentale inter-cluburi (EHF) s-a reunit încă de ieri după-amiază (ora 17). Pentru stagiunea 2017-2018, rolul de antrenor principal al echipei i-a fost atribuit tehnicianului Constantin Ştefan. Ultima jucătoare care a completat efectivul taberei romaşcane este slovena Teja Ferfolja (1.82 metri). Născută în 20.09.1991 la Gorica, aceasta poate fi folosită pe mai multe posturi ale echipei: inter stâga, apărător central sau chiar pivot. „A fost declarată drept cea mai valoroasă jucătoare a echipei la care a activat ultima dată“, anunţa, ieri, primarul Lucian Micu, lăudându-şi noua achiziţie de la echipă. Teja Ferfolja a venit la CSM Roman de la gruparea elveţiană de primă ligă DHB Rotweiss Thun. Cu aceasta, dar şi cu fosta ei formaţie din campionatul sloven, ZRK Mlinotest Ajdovscina, handbalista Teja Ferfolja a participat în ultimele două ediţii la nivelul întrecerilor de Challenge Cup.

Ferfolja este a doua „stranieră“ ajunsă în această vară în lotul grupării nemţene CSM Roman, după interul stânga din Portugalia, Ana Maria de Sousa. Celelalte jucătoare înregimentate în această pauză competiţională  sunt Ana Maria Simion (extremă dreapta), Alexandra Iovănescu (pivot) şi Mihaela Stănciulescu (inter dreapta).

Mai aşteaptă o jucătoare din echipa naţională de tineret

Conducerea formaţiei CSM Roman încearcă să finalizeze actele pentru achiziţionarea unei alte jucătoare. „Este vorba despre o handbalistă tânără, jucătoare în lotul echipei naţionale de tineret. Până nu ne vor parveni actele care să ateste faptul că este jucătoarea noatsră, nu putem spune mai multe“, a conchis diriguitorul de la CSM Roman, primarul Lucian Micu. Faţă de sezonul anterior, echipa nemţeană de Ligă Naţională s-a despărţit de jucătoarele Raluca Agrigoroaie, Luciana Popescu, Cynhia Tomescu, Clara Vădineanu, Nicoleta Rusu, Georgiana Martin-Stoleru şi Iryna Glibko. Formaţia romaşcană şi-a definitivat programul de pregătire pentru această vară, în vederea participării în noul sezon competiţional.

Etapa acumulărilor include şi un stagiu montan pentru acumulările fizice, urmat de participarea în seria jocurilor de pregătire.

Rapid Bucureşti va fi prima grupare în compania căreia handbalistele CSM-ului romaşcan îşi vor testa potenţialul de moment. Va urma prezenţa în cadrul unui turneu la Bistriţa, după care va avea loc Trofeul «Roman Vodă Muşat», la Roman, la jumătatea lunii august.

Federaţia Europeană de Handbal a oferit Romanului un wild-card, aşa cum s-a întâmplat în sezonul trecut cu CSM Ploieşti, astfel încât nemţencele vor intra în competiţia continentală în primul tur preliminar.

(C.A.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here