Acasă Sport Handbal – Junioare I / Din lipsa fondurilor, LPS-ul pietrean nu poate...

Handbal – Junioare I / Din lipsa fondurilor, LPS-ul pietrean nu poate ajunge la turneul semifinal de la Buzău

932
0
DISTRIBUIȚI

l elevele profesoarei Luminiţa Ciocârlan sunt nevoite să declare forfait unei competiţii care, ulte-rior, le-ar fi putut duce în lupta pentru obţinerea de noi medalii

Echipa feminină de handbal junioare I aparţinând Liceului cu Program Sportiv Piatra-Neamţ este anunţată pe lista competitoarelor ce nu au confirmat participarea şi sunt retrase din programul turneului semifinal al Campionatului Naţional. Elevele pregătite de profesoara Luminiţa Ciocârlan obţinuseră calificarea pentru respectiva întrecere semifinală, dar din lipsa fondurilor  financiare se văd nevoite să rămână acasă. Moreni, Rm. Vâlcea, Buzău şi Cisnădie sunt oraşele stabilite să găzduiască jocurile celor patru turnee semifinale ale Campionatului Naţional de handbal, junioare I. În cazul reprezentantei Liceului cu Program Sportiv pietrean mai sunt alte cinci echipe (din totalul celor 24 care au obţinut dreptul de parti-cipare) care şi-au anunţat absenţa la turneele semifinale şi tot datorită lipsurilor financiare. Cunoscute drept centre importante de handbal la nivelul echipelor de senioare şi junioare, LPS Piatra-Neamţ, LPS Balaş-Soter Buzău, HCM Craiova, Energetic Rm. Vâlcea, CSM Ploieşti şi CSS Zalău nu vor intra în acest sezon în calculele obţinerii medaliilor şi chiar a titlului naţional, pentru secţiunea junioarelor I.

După câştigarea sezonului regulat în seria Moldovei, tinerele handbaliste de la LPS Piatra-Neamţ ar fi avut o bună oportunitate de a se număra printre jucătoarele calificate la turneul final. În lipsa banilor şi a oricărei alte soluţii salvatoare, elevele profesoarei Luminiţa Ciocârlan sunt obligate să declare forfait turneului semifinal. Şase-şapte mii de lei le-ar fi trebuit junioarelor I de la LPS-ul pietrean ca să-şi acopere necesarul bugetului în turneul celor trei zile, la Buzău. În lipsa tinerelor noastre handbaliste, întrecerea respectivă semifinală va avea doar trei echipe la start: Dacia Mioveni, Activ Plopeni şi CSS Mediaş, iar programul de jocuri s-a redus de la cinci la doar trei zile. Antrenoarea Luminiţa Ciocârlan spune că nu putea să rişte şi să împrumute o sumă atât de mare de bani, pentru a rezolva problema. „Dacă am fi jucat undeva mai aproape de casă, unde mai aveam relaţii, mai interveneam pentru a plăti mai târ-ziu şi am fi putut participa. Copiii noştri provin din familii mai modeste, nu există vreun părinte mai potent financiar care să ne fi ajutat, astfel că am rămas acasă. Fetele au fost foarte triste când au aflat că nu facem deplasarea. Multe sunt şi în an terminal, dar nu am avut bani. Nici la competiţiile băieţilor nu ştim dacă va fi posibilă deplasarea pentru toate categoriile de vârstă“.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here