Acasă Sport Handbal masculin – Divizia A / În ultimul asalt al anului, Soseşte...

Handbal masculin – Divizia A / În ultimul asalt al anului, Soseşte lidera din Ploieşti

420
0
DISTRIBUIȚI

 

Divizia A de handbal masculin derulează pe parcursul acestei săptămâni ultima etapă din cadrul turului.

În Seria A a acestui eşalon au fost convulsii legate de programul competiţional. Iniţial au fost în această serie 15 echipe, situaţie care generase faptul ca fiecare echipă să stea câte o etapă. A survenit însă şi retragerea formaţiei HCM Câmpina, aşa că pentru bunul mers al întrecerii s-a ajuns în situaţia ca la fiecare etapă să stea câte două echipe. În aceste condiţii clasamentul seriei arată ciudat şi se va stabiliza abia după terminarea turului.

Mai mult, din această ultimă rundă un meci s-a disputat deja, Argeş Piteşti reuşind să câştige la Bacău, cu scorul de 37 – 32.

Aseară s-a mai jucat un meci, în care Teleorman Alexandria a jucat la Suceava.

Din cauze încă neelucidate, şi meciul echipei LPS Piatra-Neamţ cu CSM Ploieşti se va juca în devans, fiind programat pentru astăzi, miercuri, 17 decembrie.

Prahovenii sunt ca şi promovaţi

Echipa CSM Ploieşti a retrogradat din Liga Naţională în urmă cu două sezoane. La startul noului sezon al Diviziei B gruparea prahoveană a declarat public că ţinteşte revenirea în primul eşalon.

La cârma tehnică a venit Dragoş Dobrescu, fost jucător emblematic al anilor ‘90. Cu o susţinere financiară serioasă, echipa CSM Ploieşti a plecat la drum cu un lot format din jucători tineri, fără niciun jucător cu nume.

Handbaliştii din Ploieşti sunt lideri autoritari în clasamentul Seriei A, deşi la prima vedere au un avans de doar 3 puncte faţă de a doua clasată. Dacă avem în vedere însă faptul că la această ultimă etapă CSU Galaţi şi Argeş Piteşti vor sta, iată că avansul prahovenilor este deja de 6 puncte. Mai mult, ploieştenii au învins la Piteşti şi la Iaşi, aşa că în clasamentul adevărului avansul este şi mai consistent. CSM Ploieşti mai poate pierde în acest sezon doar pe terenul echipei CSU Galaţi, meci programat spre finalul returului, atunci când apele vor fi deja limpezite.

Este clar că meciul băieţilor noştri cu prahovenii este la discreţia oaspeţilor. Potenţialul echipei noastre este diminuat şi de absenţa interului Rareş Bursuc, plecat la acţiunea lotului naţional de tineret. Meciul în sine poate fi doar un bun prilej pentru tehnicianul Stelian Bursuc de a mai roda juniorii din echipa de seniori în vederea acumulării de experienţă competiţională.

Meciul se va juca în Sala Mică Polivalentă cu începere de la ora 16.30. Vor arbitra partida Marcel Nicolaevici – din Suceava, şi Sorin Scutaru – din Iaşi.

Handbaliştii de la Cimentul Bicaz vor juca etapa după programarea iniţială, adică sâmbătă, 20 decembrie, când se vor deplasa pe terenul echipei Vicov Buco-vina.

(Constantin Radu RUSU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here