Acasă Eveniment Hoţ prins după ce a furat din vestiarul Aqua Park

Hoţ prins după ce a furat din vestiarul Aqua Park

751
0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii din comuna Alexandru cel Bun l-au prins pe un localnic (L.R.) în vârstă de 46 de ani, care în ziua de 2 ianuarie a sustras mai multe bunuri şi bani din vestiarul complexului de agrement Aqua Park Blue Eden. El se sustrăgea de la urmărirea penală şi a fost capturat sâmbătă după-amiază (6 ia-nuarie), la Viişoara, în timp ce se afla într-un autoturism, ca pasager. Bărbatul a fost preluat la sediul Poliţiei, iar după documentarea activităţii infracţionale a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cer-cetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

În urma extinderii cercetărilor, oamenii legii au stabilit că individul ar mai fi sustras bani şi dintr-un alt vestiar, în aceeaşi zi, folosind chei potrivite. Cercetările sunt continuate pentru recuperarea prejudiciului, de circa 3.500 de lei şi în vederea tragerii la răspundere penală a făptuitorului.

Oamenii legii atrag atenţia, în acest context, că responsabilitatea siguranţei vestiarelor din locurile de agrement este atributul strict al administratorilor: „Prevenirea furturilor din vestiare, locuri de depozitare, reprezintă o constantă sarcină a proprietarilor localurilor, astfel că trebuie avut în vedere următoarele: crearea unor spaţii asigurate, în care angajaţii         să-şi depoziteze genţile sau poşetele şi unde cumpărătorii să nu poată avea acces; uşile de acces la vestiare sau în locurile de depozitare să fie închise şi supravegheate; este bine să aveţi un sistem video de suprave-ghere spre zona de acces în aceste spaţii; totodată, e de evitat ca în vestiare să fie lăsate bunuri de valoare şi bani, pentru acestea putând fi folosite cutiile de valori, ce pot fi asi-gurate corespunzător“.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here