Acasă Eveniment În scandalul de la Permise: Poliţiştii Anton şi Filip au fost reţinuţi...

În scandalul de la Permise: Poliţiştii Anton şi Filip au fost reţinuţi de DNA

13839
4
DISTRIBUIȚI

l agentul Adrian Costel Anton şi comisarul Cristian Ilie Filip au fost încătuşaţi pentru luare de mită şi folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual l de asemenea, a fost luat în vizor şi un instructor auto de etnie maghiară, acuzat de trafic de influenţă l Anton şi Filip urmau să fie prezentaţi Tribunalului Braşov, cu propunerea de arestare preventivă

Descinderile făcute miercuri (8 iunie) la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Piatra-Neamţ şi Covasna, precum şi acasă la mai mulţi funcţionari şi la câteva firme din cele două judeţe, acţiuni la care au participat ofiţeri DNA, DGA şi jandarmi, toţi coordonaţi de procurori braşoveni, s-au lăsat cu reţinerea a doi poliţişti pietreni şi a unui instructor auto maghiar. Conform DNA, au fost încătuşaţi comi-sarul Cristian Ilie Filip (detaşat la Covasna) pentru două luări de mită şi trei fapte de complicitate la aceeaşi infracţiune, agentul-principal Adrian Costel Anton – pentru 14 luări de mită şi folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual şi instructorul auto Gabor Koter – pentru complicitate la luare de mită şi trafic de influenţă.

„În perioada 16 ianuarie – 28 aprilie (când erau mutaţi la Co-vasna – n.r.), inculpaţii Filip Ilie Cristian şi Anton Costel Adrian, având atribuţii pe linia de exa-minare a persoanelor la proba teoretică şi practică pentru obţinerea permisului de condu-cere, atât singuri cât şi împreună, au pretins şi primit de la diferiţi candidaţi sume de bani cuprinse între 100 de lei şi 1.000 de euro şi alte foloase necuvenite (de exemplu mese la restaurante). În acelaşi context, în perioada 7 martie – 20 aprilie, inculpatul Anton Costel Adrian, în aceeaşi calitate de examinator, a obţinut favoruri de natură sexuală de la o candidată, în scopul de a face un act contrar îndatoririlor sale de serviciu, respectiv de a o ajuta pe aceasta să completeze chestionarul de la proba teoretică, în timp ce o supraveghea“, precizează DNA în ordonanţa de reţinere.

Anchetatorii au arătat că şpaga era remisă celor doi poliţişti uneori personal de candidaţi, iar alteori prin intermediul instructorului auto Gabor. De asemenea, în privinţa instructorului maghiar, DNA a stabilit că şi acesta lua mită de la elevi, promiţându-le că o va împărţi cu poliţiştii: „În perioada 21 – 25 aprilie, Koter Gabor a pretins de la un candidat sumele de 1.200 de euro şi 1.000 de lei şi a primit o sticlă de coniac în valoare de 120 de lei, promiţându-i că-l va ajuta să promoveze proba practică şi teoretică pentru obţinerea permisului, în acest sens susţinând că are influenţă asupra unor examinatori din cadrul Servi-ciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Covasna“.

Aseară, poliţiştii urmau să fie prezentaţi Tribunalului Braşov, cu propunerea de arestare preventivă. (Mihai SAVA)

4 COMENTARII

  1. ACUM ! este si o vorba ,, Nu i PROST cel ce cere ci cel de Ofera ,, ! dai si banuti si trup ,pentru ca dupa la cateva luni caz fericit , ori saptamani sa pieri pe drumuri ,din cauza ca nu stii cand ori care e Situatia in care Cedezi Prioritatea , unde si cand se poate Efectua o depasire ,etc .Si se ,ne mai miram de ce se intampla pe Drumuri ! Au fost Incatusati ! NU va inselati ,cumva deoarece din imagine reiese , ca merg singuri ,fara escorta si cu mainile libere , fiecare ducandu si geaca in maini , pe langa cel cu sacul in mana , care nu l vad Fugind ,dupa ei cu sacu si borseta de pe burta , dupa cei doi , la o Adica !

  2. Ma bucur ca ia prins jegosi astia !ghiar si eu vroiam sa idau in judecata prietena me a dadea examen si se dadea la ia in timp ce completa dosarul !

  3. Acest nenorocit m-a oprit in trafic si mi-a propus acelasi lucru. Am depus plangere si chipurile a fost mutat de la Rutiera la permise dar m-a purtat ani de zile prin tribunale. A existat un reportaj Pro Tv atunci, prin 2011 dar se pare ca dosarul ” s-a pierdut pe drum. Am fost amenintata, amendata si data in judecata pentru calomnie. Daca se luau masuri atunci nu se mai ajungea sa comita si alte infractiuni. De ce nu s-a facut legatura cu faptele din trecut cand domnul Anton oprea femei in trafic si le propunea sex in schimbul platii amenzilor???? O mafie dezgustatoare….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here